|
Autoru |
Poruka |
Maša
|
|

Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43 Postovi: 6617
|
Konjički sport: Raskoljnikov juri lovor Na Beogradskom hipodromu u nedelju se održava veliki galopski spektakl 91. "Srpski Imlek derbi". Sjajni ždrebac prvi favorit u trci. Iz Italije i Mađarske stiglo pet džokeja  BOGAT program očekuje sve ljubitelje konjičkog sporta u nedelju na Beogradskom hipodromu.
Posebnu pažnju privlači 91. "Srpski Imlek derbi", veliki galopski spektakl, događaj sezone i najveći generacijski okršaj trogodih galopera na stazi od 2.400 metara za nagradni fond od 800.000 dinara i tradicionalno odličje srebrnu potkovicu, san svakog odgajivača, vlasnika trenera i džokeja.
Tri godine se najbolji trogoci pripremaju za ovo nadmetanje. Ko će ove sezone biti prvi među njima, ko će poneti lovorov venac oko vrata i upisati se zlatnim slovima u anale srpskog konjičkog sporta sa tradicijom dužom od veka?
Start-mašina biće puna, učestvuje 14 grla. Svakako je prvi favorit Raskoljnikov, vlasništvo Almina Alića, veliki borac na trkačkoj stazi. Posle trijumfa u prvom klasiku "Trajal Stejksu", a zatim i trci ždrebaca "Bombarderu", on danas galopira ka novoj pobedi. Jahaće ga džokej Aleksandar Šašić. Njegov trener Bojan Šendeković je veliki optimista.
- Rakoljnikov je u dobroj formi, oran je za borbu i očekujem trijumf - samouvereno kaže strateg iz Šapca.
KK "Perjanik" u vatru ubacuje Blek Monka, prvoplasiranog u trci "Ribnikar". On je u dva navrata izgubio od Raskoljnikova, te je danas prilika za revanš. Njega će jahati italijanski džokej Alberto Sana, osvajač Derbija sa Zain Pointom 2012. godine na prestoničkom trkalištu.Trener Dušan Pajić iz Mačve na Carevu ćupriju dovodi pet konja. Do sada je najviše pokazao Toni Montana. U njegovom sedlu biće naš internacionalac, džokej Đorđe Perović, koji već duže vreme učestvuje u trkama na hipodromima u Rimu, Milanu, Pizi.
Tu su još ždrepci Brener iz BiH i Lepo Oko i omice Kanonada i Kamena. Za njih su angažovani džokeji Đavino Sana i Salvatore Sulas iz Italije i Darko Filipović i Rizvan Sakić.
Singidunum i Gurus Maksimus, sopstvenika Ive Serdara i Bože Vidovića iz Hrvatske, u dobroj su formi. Prvi je nedavno pobedio u Zagrebu, dok je Gurus Maksimus bio drugi u jednoj trci na hipodromu "San Siro" u Milanu. Silni Vuk brani boje ergele "Karađorđevo", dok štala "RS" za svog pulena Džoni Rebela dovodi poznatog mađarskog džokeja Zoltana Vargu. Po hipodromskim prognozama, Toskana i Legolas slove za autsajdere.
Rekord Derbija drži omica Sajrija iz "Ljubičeva". Stazu od 2.400 metara pretrčala je 1982. godine za vreme 2.33,0.
U "Utešnom derbiju" na 1.800 metara očekuje se duel Peridoa i Stojane, dok četvorogodi kasači danas imaju svoj "Probni derbi" na stazi od 2.200 metara. U konkurenciji osam učesnika favorita nema.
Program na Hipodromu upotpuniće još šest zanimljivih okršaja. Početak je u 15.30. a direktan prenos na TV Studio B je od 16.30 .
PROGNOZA NOVOSTI TRKA "BELO ORGANIK" (1.200): Port Sajd, Otpisani, TRKA "MOJA KRAV. JOG." (1.600): Grifone, Ema Lavek, Emil Zola AT TRKA "BALANS +" (1.300): Nimbl Fajter, Mars, Beterflaj on Trek TRKA "FLERT KAPUĆ." (2.200): Isuri de Gerberoj, Oriad Lesmelšen, Jup Luksval TRKA "FIT JOG.- MILjA" (1.600): Kentiš Drim, Rok Artist, Il d Frans TRKA "JOG. KAS. PROB. DER." (2.200): Petresa, Merli AM, Panama Ouks "SRPSKI IMLEK DERBI" (2.400): Raskoljnikov, Blek Monk, Singidunum TRKA "FLERT MAKIATO" (2.200): Amazon Benker, Grućone, Atina SG TRKA "VIVA DERBI" (1.800): Perido, Stojana, Peršn Ket PRVI DERBI ODRŽAN 1921. GALOPSKI Derbi je utemeljen u Engleskoj 1780. godine, a trka je dobila ime po lordu Derbiju. Prvi Derbi na hipodromu kod Careve ćuprije istrčan je 1921. u organizaciji Dunavskog kola jahača "Knez Mihailo". Tada je pobedila omica Mara Resavkinja, vlasništvo braće Todorović. Jahao je džokej Slavko Todorović. Kod vlasnika najuspešnija je ergela "Zobnatica", čija su grla 16 puta pobeđivala u Derbiju. Trener Jozef Kolar je bez premca sa 15 pobeda, dok je među džokejima rekorder legendarni Milorad Ličanin, sa sedam osvojenih "Srebrnih potkovica". Novosti
_________________ Mnogo je ljudi. redak je čovek..
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Bekrić: Tri stotinke do pobedničkog postolja na SP! Srpski atletičar sa novim rekordom na 400 prepone (48,83) blizu odličja na prvenstvu sveta u Moskvi. Emir: Imam jedan san, ali ga čuvam samo za sebe, da ne bih malerisao  ZA medalju na prošlom planetarnom šampionatu bio je dovoljan rezultat 48,80. Novi lični rekord Emira Bekrića, ostvaren na Mediteranskim igrama, samo je tri stotinke slabiji od tog vremena!
Ako se doda da najbolji srpski preponaš na 400 metara gotovo na svakom takmičenju pomera sopstvene granice, odličje na Svetskom prvenstu u Moskvi u avgustu ne deluje tako nedostižno kao na Olimpijskim igrama u Londonu (48,30).
- Imam jedan san, ali ga čuvam samo za sebe, da ne bih malerisao - tajnovit je Bekrić na startu razgovora za "Novosti". - Konkurencija u Moskvi neće biti jača nego na prošlom SP, a ja sam mnogo brži nego pre dve godine. Trenutno imam 12. vreme, ali kako neće moći da se takmiče sva petorica Amerikanaca, verovatno ću biti osmi ili deveti na listi. Ne vidim razlog zašto ne bih mogao da budem brži od većine, ali neka ostane na tome da mi je cilj polufinale.kromni Beograđanin crpi optimizam i iz činjenice da uvek "eksplodira" u drugom delu sezone.
- Plan za ovu godinu je bio da osvojim medalju na EP mlađih seniora u Tampereu i da trčim ispod 49 sekundi - oteo se osmeh Emiru, jer zna da je drugi cilj već ostvario, a ni odličje sledećeg vikenda nije daleko, jer ima prvo vreme od svih učesnika. - Sa rezultatom ispod 49 sekundi su mi otvorena vrata za dobar plasman na svakom takmičenju. Na OI je 48,30 bilo dovoljno za bronzu.
Kad Bekrić pomera granice, to nije za dve, tri stotinke. Od prvog državnog rekorda, kada je na Univerzijadi u Šenženu 2011. istrčao 49,55, sjajni atletičar napredovao je za skoro sekundu.
- Srebro na EP u Helsinkiju sam osvojio sa 49,37, a u polufinale OI sam se plasirao sa 49,21. U Velenju sam nedavno trčao 49,15, ali već tad sam osetio da sam spreman da idem ispod 49. Na MI u Mersinu sam popravio rezultat na 48,83, a mislim da mogu za bar još pola sekunde brže - krupnim koracima preskače prepreke mladi as.
Recept za obaranje rekorda je vrlo jednostavan u psihičkom, a vrlo težak u fizičkom smislu.
- Imam 11 treninga nedeljno, gotovo svakog dana radim dva puta po tri sata. Tokom zime sam primoran da se takmičim u disciplini koja nije moja, na 400 metara u dvorani. Onda dođe letnja sezone i u svaku trku ulazim kao da mi je poslednja u životu. Ne gledam rivale, samo deset prepona ispred sebe - poručio je na kraju Emir Bekrić. POZIV ZA DIJAMANTSKU LIGU! SJAJNI nastupi srpskog rekordera nisu promakli ni ogranizatorima Dijamantske lige! Posle Kolašinca, Španovićeve i Terzićeve, u atletskoj Ligi šampiona bi već ove sezone trebalo da nastupi i Emir Bekrić. - Izvesno je da ću dobiti poziv za učešće na mitingu u Monaku 19. jula. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Arunovićevoj bronza na SK Srpska reprezentativka u streljaštvu osvojila je danas bronzanu medalju u gađanju MK pištoljem sa 25 metara na Svetskom kupu u Granadi  Srpska reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je danas bronzanu medalju u gađanju MK pištoljem sa 25 metara na Svetskom kupu u Granadi.
Arunovićeva je u raspucavanju za treće mesto bila bolja od Nemice Minkbajar Dorjsuren.
Zlato je, takođe u raspucavanju, pripalo Kineskinji Đingjing Žang, a srebro Gruzijki Nino Salukvadze. U istoj disciplini Jasna Šekarić zauzela je šesto mesto.
Arunovićevoj je današnja bronza šesta u karijeri na Svetskim kupovima, a četvrta ove godine. Prethodno je osvojila zlato u Minhenu 2012, srebro u istom gradu godinu dana ranije, dok je 2013. godine osvojila zlato u Čangvonu, kao i zlato i bronzu u Fort Beningu.
U gađanju vazdušnim pištoljem 10 metara Andrea Arsović osvojila je četvrto mesto, dok je Ivana Maksimović zauzela osmu poziciju.
Nemanja Mirosavljev je u gađanju MK puškom 50 metara zauzeo sedmo mesto, dok su u gađanju MK pištoljem 50 metara veoma dobri bili Andrija Zlatić, koji je završio na četvrtom mestu i sedmoplasirani Damir Mikec. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Srpski golferi u vrhu Balkana Srpska golf reprezentacija ostvarila je izvanredan rezultat na Balkanskom čelendž trofeju koji je prethodnih dana igran u slovenačkom Bledu  Srpska golf reprezentacija ostvarila je izvanredan rezultat na Balkanskom čelendž trofeju koji je prethodnih dana igran u slovenačkom Bledu.
U ekipnoj konkurenciji srpski tim u sastavu Mihailo Dimitrijević, Čedomir Ilić i Ilija Đurđević zauzeo je drugu poziciju, iako su bili lideri posle prvog dana takmičenja. Za devet udaraca bolji od naših golfera bili su domaćini, dok je treće mesto pripalo Grčkoj.
Srpski reprezentativci ostvarili su pobedu u B i C kategoriji. Marko Đorđević, Luka Jovanović i Andrija Đorđević imali su 151 stejblford bruto poen, što je bio bolji rezultat od onog koji su ostvarili drugoplasirani Slovenci, odnosno tim Albanije na trećem mestu.
Pehar u ekipnoj konkurenciji osvojile su i dame. Reprezentativke Srbije Gordana Šolak, Irena Suturović Bogdanović i Aleksandra Karadžić ostvarile su trijumf ispred drugorangirane Slovenije.
U pojedinačnoj konkurenciji Mihajlo Dimitrijević je bio odličan treći, sa samo dva udarca više od pobednika Tima Gornika, odnosno jedan od drugoplasiranog Eneja Sarkanja.
U B kategoriji mladi Andrija Đorđević je bio drugi iza Albanca Nika Anđeluša, odnosno ispred trećeplasiranog Janeza Bogataja iz Slovenije.
Kod dama Aleksandra Karadžić je odnela prvu poziciju ispred Gordane Šolak i Slovenke Arijane Lipovec.
Na trodnevnom takmičenju Balkan Čelendž Trofeju u Bledu učestvovao je 51 takmičar iz 11 zemalja. Srpska reprezentacija već ove nedelje igraće u Češkoj na Evropskom Čelendž Trofeju. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Još jedna medalja za Arunovićevu na SK Posle bronze u gađanju MK pištoljem sa 25 metara, Zorana je osvojila srebrnu medalju u gađanju vadzušnim pištoljem na takmičenju u Granadi Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je danas srebrnu medalju u gađanju vadzušnim pištoljem na Svetskom kupu u Granadi.
Arunovićeva je do odličja došla zahvaljujući rezultatu od 198,7 krugova.
Prvo mesto i zlatna medalja pripali su Alehandri Zavali iz Meksika (198,8), dok je bronzu osvojila Jangmi Kim iz Južne Koreje (178). Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Bekrić i Terzićeva za medalje Osmoro srpskih reprezentativaca učestvuje na Evropskom atletskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu (11-14. jul)  POČETAK jula rezervisan je za nade "kraljice sportova", koje godinama donose medalje sa velikih takmičenja. Raste optimizam u našoj atletskoj reprezentaciji pred odlazak na Evropsko prvenstvo mlađih seniora, koje će se održati u finskom gradu Tampereu, od 11. do 14. jula.
Osmočlanu ekspediciju predvodi Emir Bekrić, koji je srebrom na EP u Helsinkiju na 400 metara prepone još prošle godine prerastao ovu konkurenciju i biće jedan od glavnih aduta Srbije na seniorskom SP u Moskvi sledećeg meseca. Ipak, nadmetanja na severu Starog kontinenta će mu dobro doći da još jednom proveri formu i, eventualno, veže drugo zlato za manje od dve nedelje.
- Imam prvo vreme na EP mlađih seniora, ali videćemo kakvi će biti vremenski uslovi i konkurencija. Očekuju me tri trke u tri dana i neće biti nimalo lako - istakao je Bekrić, šampion Mediteranskih igara i državni rekorder (48,83), koji brani bronzu iz Ostrave od pre dve godine.
Milan Ristić učestvuje u disciplini 110 metara prepone, Jasmin Ljajić na 10.000 metara, a Dino Dodig u višeboju. Dame predvode osvajačice medalja sa juniorskog SP u Barseloni, srebrna Amela Terzić (1.500 metara) i bronzana Marija Vučenović (koplje). Teodora Simović na 5.000 metara i Sara Savatović u kladivu pokušaće da izbore što viši plasman.
Šef delegacije Srbije u Tampereu je Dragiša Kuzmanović, a na takmičenje su otputovali i treneri Mirjana Stojanović, Rifat Zilkić i Goran Obradović. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Vesanje: Čeka se još četverac za SP Poznate tri od četiri srpske posade za Svetsko prvenstvo u veslanju u Južnoj Koreji (25. avgust – 1. septembar)  ZNAJU se tri od četiri posade koje će predstavljati Srbiju na SP u veslanju od 25. avgusta do 1. septembra u južnokorejskom Čungjuu. Za što bolji plasman boriće se evropski prvaci Nenad Beđik i Nikola Stojić u dvojcu bez kormilara, Marko Marjanović i Aleksandar Filipović u dubl skulu i Iva Obradović i Ivana Filipović u dvojcu bez kormilara. Još se ne zna sastav četverca bez kormilara.
- Stojić i Beđik su od početka priprema bili neprikosnoveni u dvojcu bez kormilara, što su dokazali osvajanjem zlata na EP i srebra na MI. Marjanović i Filipović su kartu za Čungju izvadili na Mediteranskim igrama u Mersinu. Iva i Ivana su u kratkom roku ispunile normu za Koreju i prijatno me iznenadile - naglašava selektor Nebojša Ilić.
Kormilar veslača ističe da je borba za mesto u četvercu bez kormilara i dalje neizvesna:
- U kombinaciji je osam veslača, a odluku ćemo doneti posle izborne regate, koju ćemo da održimo između 5. i 10. avgusta na Srebrnom jezeru. U jednom čamcu veslaće Đerić, Vasić, Vuković i Savić, a u drugom Jagar, Tomić, Ostojić i Jovanović. Ako nijedan čamac ne ispuni vremensku normu, kvartet ćemo odrediti na osnovu prethodnih rezultata na testiranjima u dvojcu bez kormilara.
Inače, Beđik i Stojić u dvojcu bez kormilara i Marjanović i Filipović od 12. do 14. jula učestvovaće na Svetskom kupu u Lucernu. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Beđik i Stojić lako do finala Reprezentativci Srbije u veslanju blistali na startu Svetskog kupa u švajcarskom gradu Lucernu  NENAD Beđik i Nikola Stojić sjajno su veslali na startu Svetskog kupa u Lucernu. Evropski šampioni u dvojcu bez kormilara su pobedili u svojoj kvalifikacionoj grupi i direktno se plasirali u subotnje (13.51) polufinale.
Marko Marjanović i Aleksandar Filipović nisu uspeli iz prve da izbore finale, tako da će u subotu (15.01) u repasažu pokušati da se plasiraju među šest najboljih.
Dvojac bez kormilara se „zagrevao“ u prvih 500 metara, ritam su ubrzo pojačali i lidersku poziciju preuzeli na polovini staze, kada su i slomili rivale.
- Odveslali su još jednu dobru trku. Videćemo kakvi će biti sutra, a čini se da je konkurencija jača nego što će biti na SP u Južnoj Koreji - naglasio je selektor Nebojša Ilić.
Kormilar veslača nije razočaran ni učinkom Marjanovića i Filipovića:
- Bili su dobri. Za pola sekunde su bili slabiji od Britanaca, a „tukli“ su Argentince i Dance. Kod njih je sve otvoreno i ako u subotu za nijansu budu bolji biće blizu finala. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Zlato, tri rekorda i norma za Amelu Srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu. Terzićeva je u finalnoj trci u Finskoj pobedila u vremenu 4:05,69 minuta i na taj način postavila lični, nacionalni i rekord šampionata.
Ovim rezultatom srpska atletičarka je ispunila normu za Svetsko prvenstvo, koje je na programu od 10. do 18. avgusta u Moskvi.
U sjajnom finalu na 1.500m Terzićeva je istrčala trku karijere, a bila je brža od Korine Herer (4:07,71 min) i Lauri Muir (4:08,19).
U nedelju će u finalu nastupiti i Marija Vučenović, u bacanju koplja (16:30). U subotu je evropski šampion postao Emir Bekrić. b92
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Srpski ateltirači startovali akciju Rio 2016. Bekrić: U Moskvi idem na 48,50. Amela: Na SP ću biti brža. Marija: Mogu još bolje  NEŠTO je sjajno u državi Finskoj, jer srpski atletičari već godinama sa severa kontinenta donose medalje! Emir Bekrić i Asmir Kolašinac su prošlog leta osvojili srebro i bronzu na EP u Helsinkiju, a iz Tamperea se sjajni preponaš vratio sa titulom evropskog šampiona u konkurenciji do 23 godine. Amela Terzić je, poput svog starijeg kolege, oborila državni i rekord šampionata na putu do zlata u trci na 1.500 metara, dok je Marija Vučenović bronzom u bacanju koplja stavila šlag na tortu.
- Odmah posle srebra u Helsinkiju, napravio sam plan sa trenerom Mirjanom Stojanović za 2013. godinu. Cilj je bio da trčim ispod 48 sekundi i da osvojim zlato na EP u Tampereu. Državni rekord na mitingu u Velenju mi je dao ogromno samopouzdanje i znao sam da sam psihički i fizički spreman za veliki rezultat - miran je Emir Bekrić.
Državni rekorder (48,76) nikad ne podleže euforiji, pa ni u trenutku kada ga mnogi guraju u redove favorita za osvajanje medalje na seniorskom SP u Moskvi sledećeg meseca.- Probaću da srušim granicu od 48,50. Zreliji sam nego prošle godine, a bitno je da održim kontinuitet dobrih rezultata na sledećim šampionatima, sve do Rija - priželjkuje Bekrić odličje na Olimpijskim igrama.
Sjajna generacija od desetak atletičara napreduje munjevitom brzinom i nije isključeno da neko od njih mnogo pre 2016. donese medalju. Amela Terzić (20) osvojila je sve što se osvojiti može u juniorskoj konkurenciji, a ni dve-tri godine starije rivalke joj nisu mogle ništa u Finskoj.
- Više puta sam gledala snimak trke. Taktika trenera Zilkića je bila pun pogodak, jer sam u poslednjih 300 metara napravila takvu promenu tempa, da su se sve protivnice iznenadile. Mnogo sam radila na sebi, a izuzetno značajno je i to što je cela reprezentacija disala kao jedno i što smo se bodrili međusobno. Nadam su da ću nastaviti ovim putem i da ću na prvenstvu sveta u Moskvi istrčati što bolje - poručila je Terzićeva.
I Marija Vučenović (20) će za dve godine imati pravo nastupa na EP mlađih seniorka.
- Emir je prvi put isto osvojio bronzu, a sad se popeo na tron. Želja mi je da idem njegovim putem - najavila je sjajna bacačica koplja nova odličja. - Ostvarila sam slabiji rezultat nego što sam očekivala, jer su vremenski uslovi bili veoma teški, znam da mogu bolje. Ipak, uspela da sam da napravim veliko iznenađenje i u poslednjoj seriji sam se domogla medalje.
BRANKOVIĆ TRAŽI PODRŠKU GENERALNI sekretar ASS Slobodan Branković naveo je da su uspesi atletičara produkt srpske pameti i talenta, ali da im nedostaje podrška javnih preduzeća. - Nama je godišnje potrebno 300.000 evra, koliko se, inače, daje za jednog košarkaša iz inostranstva. Da li treba da ulažemo u strance ili u našu decu, koja iz Rija mogu da donesu više medalja? Zaboravljeni smo od strane državnih firmi - poručio je Branković. MIRO, GDE SU RIVALI? BEKRIĆEV trener Mirjana Stojanović, već po tradiciji, ispričala je anegdotu sa takmičenja. - Emir me je u jednom trenutku pitao kako da gleda rivale, kad su svi iza njega. Rekla sam mu da ne brine gde su oni, već da gleda samo cilj. Šalu na stranu, bilo je grešaka i stvari koje moraju da se isprave, ali on je prvi put bio u ulozi favorita za zlato i sjajno se snašao. Novosti
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|