|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
Stanić: Srbijo, izvini! Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić izvinio se zbog loše igre našeg tima na Svetskom prvenstvu u Španiji.  Izabranici selektora Veselina Vukoviča doživeli su debakl protiv Španije u osmini finala rezultatom 31:20.
Reprezentativci se slažu da su porazi od Slovenije i Poljske bili presudni za nastavak takmičenja.
„Teško je sada biti pametan posle utakmice, ovako vruć reći prave stvari. Možda smo pogrešili što smo emotivno, posle utakmica sa Slovenijom i Poljskom, davali neke izjave koje nisu realne pa tako i danas bih sačuvao vruću glavu, da ne kažem sve što mislim jer nije ispravno i u redu. Sve se vidi na terenu, sportista govori na terenu i posle ovakve utakmice stvarno treba par dana da se oporavimo i vratimo u normalu. Razočaran sam i izvinio bih se u svoje lično ime i ime ekipe svojoj državi jer su sigurno očekivali bolje igre i mi smo. Malo nedostatak znanja, malo nedostatak sreće protiv Slovenije i Poljske nas je poremetio. U utakmicu sa Španijom smo ušli rastrojeni, oni su uhvatili svoj ritam i uz podršku publike lako nas dobili“, rekao je Stanić.
Srbija je protiv Španije sve vreme bila u podređenom položaju i rezultat je skroz realan.
„Poraz od Slovenije nas je mnogo uzdrmao, potrošili smo mnogo snage. Psihički nismo uspeli da se vratimo. Pre ove utakmice, sve ostale smo imali pod kontrolom, a nažalost, protiv Poljske i Slovenije smo pali. Na ovom meču i da smo bili mnogo bolji, ne bismo mogli da pobedimo Španiju“, rekao je Momir Ilić.
“Posle 25 minuta napravili smo nekoliko tehničkih grešaka, oni su iz toga igrali kontre i posle je sve više, manje bilo formalnost što za nas, što za dvojicu sudija. Sami smo krivi što smo sebe doveli u ovu poziciju. Moramo da analiziramo šta je bilo i kako dalje”, izjavio je Petar Nenadić. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Vuković: Prihvatam odgovornost Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je da preuzima odgovornost posle debakla na Svetskom prvenstvu u Španiji.  Naša selekcija je u osmini finala ubedljivo izgubila od domaćina rezultatom 31:20.
Vuković kaže da ekipa nije ispoštovala dogovor, ali i da nema opravdanja za ovakav poraz.
„Slažem se sa činjenicom da smo već u 20. minutu izgubili ovaj meč osmine finala. Nismo ispoštovali neke dogovore iz svlačionice. Dogovor je bio, da budemo što ozbiljniji u odbrani, što gušće da igramo i rešimo početni talas Sarmijenta, koji voli brzo da reši situaciju. Ideja je bila da u napadu budemo stpljivi, što nismo bili. Utakmicu smo završili sa 19 tehničkih grešaka. Činjenica je da nije mi lako, kao i igračima. Ne znam da li neko voli kada izgubi, ali mi smeta kada izgubimo a da nas Španci ničim nisu iznenadili a „ubili“ sa 11 razlike. To je to što najviše boli. Videćemo kako dalje. Moram da prihvatim odgovornost. To je moj deo posla, jer sam ja izabrano ekipu. Možda sam bio malo nerealan kada smo pošli ovamo. Videli ste da mladost nije u stanju da odgovori zadacima i svaka rotaciija bila je sa mnogo grešaka. I pored svega, stojim iza toga, da mi se ova ekipa sviđa“, rekao je Vuković.
Reprezentativci i selektor su i pre utakmice najavljivali težak meč i govorili da je pobeda gotovo nerealna.
„Da se ne lažemo znali smo svi u dubini duše da će ovaj duel biti nemoguća misija. Mogli smo da igramo najbolje na svetu, ne bismo pobedili. Meni smeta, to sto mi svojom igrom pomognemo svakom protivniku da im bude lakše. Previše smo naivni, jer sve što se desi prvi put, desi se nama. To je ono na čemu se mora raditi. Posle ovoga ćemo svi izvući pouke“, izajvio je Vuković.
Posle meča sa Špancima, golman našeg tima Darko Stanić izvinio se zbog očajne igre. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Hrvatska zakazala meč sa Francuskom Rukometne reprezentacije Hrvatske, Slovenije i Mađarske plasirale su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Španiji. Hrvatska je u osmini finala deklasirala selekciju Belorusije sa 33:24 i zakazala pravi rukometni derbi sa selekcijom Francuske.
Mađarska je bila ubedljiva protiv Poljske sa 27:19, dok je Slovenija bila bolja od Egipta 31:26.
Hrvatska je već u prvom poluvremenu rešila pitanje pobednika protiv Belorusije, a predvodili su je Luka Stepančić sa šest i Ivan Ninčević sa pet golova.
Slovenija je tokom celog meča sa Egiptom vodila, baš kao i Mađarska protiv Poljske, ali su tek sredinom drugog dela prelomile utakmicu i obezbedile mesto među osam najboljih.
Srbija je ubedljivo poražena od Španije sa 31:20.
Parovi četvrtfinala: Hrvatska – Francuska Danska – Mađarska Španija – Nemačka Rusija – Slovenija B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Vuković: Nisam pomišljao na ostavku Selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković rekao je da nije pomišljao na ostavku i izrazio uverenje da odluka pojedinih igrača da se povuku nije definitivna.  Srpski rukometaši doputovali su u Beograd iz Španije, gde su na prvenstvu sveta okončani takmičenje porazom u osmini finala od domaće selekcije (31:20).
Vuković veruje da je najava Darka Stanića, Alema Toskića, Nenada Vučkovića i Žarka Šešuma o povlačenju iz nacionalnog tima posledica lošeg izdanja na SP.
"Takve odluke donose se hladnom glavom. Čućemo se za desetak dana, ne verujem da je njihova odluka definitivna. Nije mi palo na pamet da podnosim ostavku zato što je ovo tek početak olimpijskog ciklusa", izjavio je Vuković na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".
On je naveo da je selekcija Srbije konačno deseta na šampionatu, podsetivši da je nastupila sa devet novih igrača, koji su pre prventva imali samo 50 reprezentatvnih utakmica.
"Nismo bili realni kada smo krenuli u Španiju, mnogo smo se zaleteli. Čini mi se da nas je gol u poslednjoj sekundi protiv Poljaka spustio na zemlju", rekao je Vuković.
Na pitanje da li vidi potencijal u mladim igračima, srpski selektor je naveo da se upravo od njih stvara okosnica ekipe.
"Još ništa ne možemo reći, ali, da se ne lažemo, u reprezentaciji nemamo mnogo vrhunskih igrača. Sledeće godine na prvenstvo Evrope u Dansku ići će sasvim nov tim", poručio je Vuković.  Nenad Vučković je objasnio da je dobro razmislio o povlačenju iz reprezentacije i da odluku nije doneo preko noći.
"Ipak, ovo nije definitivan pozdrav sa nacionalnim timom, ne znači da se neću vratiti. U ovom trenutku ne mogu da pružim maksimum, nije u redu da zauzimam mesto", izjavio je Vučković i dodao da neće igrati sledeće godine u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.
"Ako budem potreban u budućnosti, a procenim da mogu da dam maksimum, vratiću se. Na EP u Beogradu prošle godine imali smo padove koji nisu bili primetni zbog podrške publike. Smatram da smo u Španiji protiv Poljaka i Slovenaca igrali 50 minuta dobar rukomet, ali utakmica se igra 60 minuta. Ovakve situacije su za duboku analzu", rekao je Vučković.
Jedan od najboljih u srpskom timu, golman Darko Stanić, rekao je da odluka o napuštanju reprezentacije nije definitivna.
"Svakako ću biti tu u kvalifikacijama za EP, to je posao koji smo započeli. Ja i ostali stariji igrači smatramo da igru treba prepustiti mlađima, Vujinu, Šešumu, Nenadiću. Oni se oslanjaju na nas, ne daju maksimum, nisu se pokazali kao vođe i ne preduzimaju inicijativu. Novi golman koji bi došao u reprezentaciju gledao bi na to kao da je moja zamena, a ne moja konkurencija. Takav stav trebalo bi da se promeni tako što bi mi stariji otišli iz reprezentacije i ostavili mladima da se razvijaju", poručio je Stanić. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
SP: Hrvati srušili Francusku Rukometaši Hrvatske plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Španiji pobedom nad braniocem titule, selekcijom Francuske sa 30:23.  Hrvati će se u borbi za finale sastati sa Danskom, koja je slavila protiv Mađarske sa 28:26.
U drugom polufinalu igraće domaćin prvenstva Španija i Slovenija. Španci su pobedili Nemačku sa 28:24, dok je Slovenija bila bolja od Rusije sa 28:27.
Hrvati su u najuzbudljivijem četvrtfinalnom susretu pobedili Francusku mnogo ubedljivije nego što je to iko očekivao. Posle početkog vođstva Francuza, Hrvati su vodili tokom gotovog celog meča, a ključnu prednost ostvarili su na početku drugog poluvremena, kada su se odlepili i nisu dali braniocima titule ni šansu da preokrenu.
Hrvate je u tom duelu predvodio Domagoj Duvnjak sa devet golova, dok je Zlatko Horvat postigao pet, koliko je kod Francuza ubacio Sedrik Sorendo. Nikola Karabatić samo jednom je zatresao mrežu Hrvata.
Danci su Mađare pobedili golom Henrika Melgarda u poslednjem minutu utakmice, a Skandinavce je predvodio sjajni Hans Lindberg sa deset golova. Odličan je bio golman Niklas Landin sa 18 odbrana, dok je u redovima mađarske reprezetnacije najbolji bio Laslo Nađi sa osam pogodaka.
Španija je u četvrtfinalu do pobede nad Nemačkom u Saragosi došla posle velikog preokreta, pošto je na poluvremenu gubila sa 14:12. Najbolji u pobedničkom timu bili su Hulen Ahuinahalde i Viktor Tromas sa po sedam golova, dok je šest postigao Alberto Enterios. Kod Nemaca, istakao se Sven-Seren Kristofersen sa šest pogodaka.
Rusija i Slovenija su odigrale veoma neizvesno prvo poluvreme, da bi Slovenci potom zaigrali agresivnije i gotovo sve vreme vodili. Pobedu su osigurali pola minuta pre kraja susreta, golom Gašpera Marguča, dok je Sergej Šelmenko nekoliko sekundi kasnije samo uspeo da smanji zaostatak svog tima.
Slovence su u tom duelu predvodili Uroš Zorman i Luka Žvižej sa po pet golova, dok su u timu Rusije po šest postigli Šelmenko i Timur Dibirov.
Polufinalni mečevi igraju se u Barseloni, u dvorani „San Đordi“ u subotu od 19 i 21.30, ali će tek biti određen raspored. Finale i meč za treće mesto na programu su u nedelju. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
SP: Hrvati i Slovenci u polufinalu Hrvatska je u četvrtfinalu pobedila Francusku sa 30:23, dok su Slovenci savladali Rusiju sa 28:27. Polufinale: Slovenija - Španija, Danska - Hrvatska Rukometna reprezentacija Hrvatske preostala se polufinalista prvenstva sveta, koje se od 11. do 27. januara održava u Španiji.
Hrvatski rukometaši večeras su u poslednjem četvrtfinalnom meču savladali branioca titule, selekciju Francuske sa 30:23 (13.12) i u borbi za finale u petak se sastaju sa aktuelnim šampionom Evrope, reprezentacijom Danske.
Plasman u polufinale ranije večeras izborili su Slovenija i Španija.
Rezultati četvrtfinala: Barselona: Slovenija - Rusija 28:27 (14:13)
Saragosa: Španija - Nemačka 28:24 (12:14) Barselona: Danska - Mađarska 28:26 (18:11) Saragosa: Hrvatska - Francuska 30:23 (13:12)
U polufinalu 25. januara u Barseloni sastaju se Slovenija - Španija i Danska – Hrvatska.
Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Momir Ilić se oprašta od "Orlova" Kapiten rukometne reprezentacije Srbije, Momir Ilić najavio je oproštaj od nacionalnog dresa istakavši da neće igrati na Evropskom prvenstvu u Danskoj.  "Srbiji nikad ne mogu da kažem ne, veliki sam patriota, ali sigurno neću igrati na Evropskom prvenstvu dogodine. Već sam razgovarao sa selektorom Vukovićem i predsednikom saveza Marjanovićem, rekao sam šta planiram, nagovestio sam to i ranije", rekao je Ilić.
Ipak, kapiten će verovatno ostati i pomoći timu da se plasira na kontinentalni šampionat sledeće godine.
"Pre svega toga bitna stavka je i plasman u Dansku. Za to su nam potrebne još dve pobede u mečevima sa Austrijom. Razmisliću još mesec, dva i videti da li ću pomoći reprezentaciji da to ostvari", istakao je Ilić.
Ilić kao razlog povlačenja navodi godine, slično kao golman Darko Stanić.
"Uvek sam s ponosom igrao za Srbiju, nekad malo slabije, ali se trudio da to bude uvek najbolje što u datom trenutku mogu. Zbog mog zdravlja, ipak sam sedam godina u Bundesligi, moram malo da se odmorim. A, vreme je i da mlađi preuzmu odgovornost, dobiju priliku da se razviju u vrhunske igrače".
Nekoliko dana je prošlo od debakla u osmini finala SP od Španije, ali naši reprezentativci i dalje tuguju za porazima od Slovenije i Poljske u grupi. Ilić demantuje da je loša atmosfera razlog za poraze.
"Nikad nismo imali tako dobru atmosferu, to nikad nije ni dovođeno u pitanje. Svi bili tužni što smo izgubili, a kad se gubi puls je na dvesta, ne biraju se mnogo reči. Na sastanku nam je selektor rekao da nije tako mislio".
Interesantan podatak pri pogledu na ukupnu statistiku "Orlova" u Španiji i onaj da dva udarna beka, Vujin i Ilić imaju najviše asistencija. Kapiten je i sa 33 gola bio prvi strelac tima.
"Rukomet je kolektivni sport, u reprezentaciji nema dokazivanja, to sam odavno shvatio. Gledao sam i na ovom Svetskom prvenstvu da gde se otvori šansa tu ide i lopta. Nikčević i Prodanović su imali zavidan broj lopti, a nekada su nam zamerali da malo igramo na krila. U većem, delu smo imali dobar napad, ali malo igrača, a za turnirski sistem je potrebno deset i više, a ne samo jedna postava", zaključio je Ilić. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Butulija: Žele da unište Zvezdu Predsednik RK Crvena zvezda Igor Butulija optužio je predsednika RSS Velimira Marjanovića da oduzimanjem bodova želi da uništi klub iz Ljutice Bogdana.  "Marjanović se stavio iznad svih rukometnih institucija. Naš sport vodi čovek koji oduzimanjem bodova želi da uništi Crvenu zvezdu", rekao je Butulija.
Butulija je istakao da će se povodom toga obratiti Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu pravde, Olimpijskom komitetu Srbije, predsedniku Vlade Ivici Dačiću i Sportskom savezu Srbije.
"Pred kraj prvenstva, zbog dugovanja prema igračima, oduzeta su nam četiri boda, a mi nismo imali pravo da iznesemo argumente. Marjanović se stavio mimo svih propisa i na sva usta priča kako ćemo ispasti iz lige. Ja kao predsednik kluba to neću dozvoliti i boriću se do kraja", rekao je Butulija na konferenciji za novinare.
"Sramota je da se ovakvim klubom igraju pojedinci", dodao je bivši trener Crvene zvezde.
Butulija je dodao da će pred sudom argumentima tražiti pravdu za svoj klub i da će prihvatiti svaku odluku.
"Ispada da su jedino nama oduzeti bodovi zbog dugovanja. Sve ćemo detaljno objasniti institucijama. U Savezu vlada mrak, na funkcijama nema nijedne legende, niti jednog rukometnog stručnjaka koji je u prošlosti uspešno obavljao posao u Savezu", rekao je bivši reprezentativac.
Butulija je istakao da klub ne beži od dugovanja prema igračima i da nikada neće raditi na njihovu štetu, ali da neki igrači koji su štrajkovali, a u međuvremenu "pušili džoint i bili do kasno na žurkama" žele da im se isplati pun iznos ugovora.
Povodom lošeg rezultata reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji i eliminacije u osmini finala od Španije, Butulija je rekao da je dužan da se izbori za istinu o srpskom rukometu.
"Stvorili su lažnu farsu da je podmlađena reprezentacija, a 90 odsto igrača je osvojilo medalju na EP u Beogradu. Klubovi se gase, za dve,tri godine srpski rukomet će nestati. Ako treba da se ugasi neka nam kažu, ali ja ne želim to da dozvolim", poručio je Butulija. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Danci srušili snove Hrvata Rukometna reprezentacija Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva poražena od Danske.  Za trofej novog svetskog prvaka u nedelju u Barseloni boriće se domaćin Španija i Danska!
Dan ranije, u meču za treće mesto, sastaće se Slovenija i Hrvatska.
Španci su u petak uveče posle velike borbe uspeli da finišu slome otpor Slovenaca, dok su nešto kasnije Danci bili bolji od Hrvata - 30:24 (14:11).
Bio je to revanš Skandinavaca za poraz na Olimpijskim igrama u Londonu, kada su izgubili 21:30.
"Sledeći put vas gazimo 20 razlike", poručio je tada jedan od najboljih igrača Danske Mikel Hansen.
Nije bilo baš 20, niti se on proslavio postizanjem jednog gola, ali - cilj je ispunjen.
Danci su od početka vodili. Utakmicu su otvorili serijom 6:1 u prvih 10 minuta, posle čega Hrvati nisu uspeli da uhvate priključak. Najbliže što su uspevali da priđu bilo je na tri gola razlike.
Kao u transu igrala je ekipa selektora Ulrika Vilberka, dok su Hrvati očigledno bili istrošeni posle duela sa još aktuelnim svetskim prvakom Francuskom.
Nadali su se svom petom finalu i drugom zlatu, međutim, moraće u meč za bronzu.
Danci će se treći put naći u borbi za najsjajnije odličje na Svetskom prvenstvu. Prethodna dva puta su bili poraženi (1967. i 2011. godine).
Posebno inspirisan u danskoj reprezentaciji u petak je bio golman Niklas Landin koji je zaustavio 16 udaraca protivničkih igrača. Najefikasniji igrač pobedničke selekcije bio je Anders Egert sa devet golova, dok je Hrvate predvodio Damir Bičanić sa šest.
DANSKA: Lauge 2, R. Toft 2, Sondergard 3, Hansen 1, Markusen 3, Egert 9, Landin 16 odbrana, Grin, Spelerberg, H. Toft, Nodesbo 5, Larsen, Nielsen, Molgard 2, Mortensen, Lindberg 1, Svan 2.
HRVATSKA: Alilović 11 odbrana, Duvnjak 5, Vori, Bičanić 6, Kopljar 3, Vuković, Ninčević 1, Ivić 2 odbrane, Marić 3, Musa 1, Lacković, Gojun, Mandalinić 1, Stepančić, Štrlek, Čupić, Horvat 3, Šprem. Mondo
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
SP: Španija i Danska za titulu Rukometna reprezentacija Danske plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Španiji pobedom nad selekcijom Hrvatske rezultatom 30:24.  Šampion Evrope će se u borbi za svoju prvu titulu prvaka sveta sastati sa selekcijom domaćina koja je bila bolja od Slovenije sa 26:22.
Danci su na početku utakmice sa Hrvatima stekli prednost od pet golova koju su čuvali do kraja. Samo na trenutke su izabranici Slavka Goluže uspeli da se približe na plus tri, ali do preokreta nisu mogli.
Danci su delovali svežije u odnosu na svoje rivale koju su se emotivno ispraznili nakon trijumfa nad Francuskom. Vilbek je postavio savršenu taktiku i njegov tim je zasluženo slavio. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Anders Egert sa devet golova, a briljirao je golman Niklas Landin sa 16 odbrana. Sa druge strane, Bičanić je postigao sedam pogodaka.
U drugom polufinalu, ranije u toku dana, Španija je pobedila reprezentaciju Slovenije sa 26:22. Taj duel rešen je već početkom drugog poluvremena kada je domaćin stekao sedam golova prednosti.
Utakmica za bronzanu medalju između Hrvatske i Slovenije na programu je u subotu od 19 časova, a finale Danska – Španija u nedelju od 17.15 sati. B92
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 14 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|