MeGi je napisao:
Layo TVOJ video sam pratila od a do sh
trci,gledaj,muti,opet gledaj,trci,muti
bas sam bila srcna da ce napokon uspjeti neki kolac
kad TRT MILOJKA smrc,smrc
zalepilo se sve za onu korpicu, mrak mi pao na oci
i nije mi se nadiglo nista
ne razumem zasto
sad cu da ti uslikam,pa to nije ni nalik Maffinu,
i da ne bi bilo tako ruzno, morala sam premazivati cokoladom
tako ruzno izgleda niko nece ni da poba:(
ali ukusno je
Dusa moja medena...ona se potrudila....to ti pohvaljujem i uvek cu, bez obzira kako ti je ispalo.
Vazno je da si probala.
E sad,sto ti nije uspelo.
1. Lose si korpice kupila, pa se sve zalepilo. Sada su mafini hit i sad svi prave korpice i guraju bilo kakav papir da bi ih napravili.
Običan papir upija masnocu iz mafina i lepi se za to testo, imas psoebne korpice za mafine, one su onako malo kao masnije, tek, tek se oseti pod prstima.
Ako si vec kupila te koji nisu dobri ili hoces da budes sigurna da se nece zalepiti onda cetkicom sto premazujes kifle, umoci je u ulje i nežno ih premazi iznutra i nece se zalepiti. Isto tako, kada ih skidas, mafin mora biti ohladjen, jer je onda kompaktniji i ne kruni se, pa se lakse skida. Uvek skidaj od vrha, zacepis taj papir, ne vuces sve nego deo po deo. Mafine mozes da sipas i bez te korpice, samo poulji cetkicom kalupe, ispadaju sami.
2. Nije ti nista naraslo? Jesi li stavila prasak za pecivo i sipala u 2/3 korpice? Ako si stavila, a nije naraslo, nisi dobro umutila ili si otvarala rernu, ili nije bila dovoljno ugrejana kad si stavila, ne smes da diras bar 10 minuta jer onda raste.