|
Autoru |
Poruka |
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
Pridružio se: 17 Jun 2012, 20:13 Postovi: 5399
|
Pedro Almodovar snima novi film: Gorimo na +50 Tri dana pred početak snimanja ostao sam bez glasa, mislim da je zato što mnogo pričam i zbog ovih prokletih klima, rekao je španski reditelj  TRI dana pred početak snimanja ostao sam bez glasa, mislim da je zato što mnogo pričam i zbog ovih prokletih klima. Budući da mi se to uvek desi u nedelji pred snimanje, znači da smo spremni! Ovako se nedavno slavni španski reditelj Pedro Almodovar obratio preko „Fejsbuka“, najavljujući snimanje komedije „Usputni ljubavnici“, o grupi ljudi zatvorenih u avionu i izolovanih od sveta.
- Moji „putnici“ moraju da se izbore sa strahovima i priviđenjima bez pomoći ajpoda, ajfona, DVD-ja, interneta, a osuđeni na pomoć nepoznatih ljudi - objašnjava oskarovac.
Poznat kao čovek koji ne voli novinare i retko daje intervjue, Almodovar je rešio da znatiželju milionske publike zadovolji preko društvenih mreža gde ostavlja fotografije sa snimanja i duhovite komentare.
- Kažete da vam je vruće u Madridu, zamislite kako je nama u avionu. Kada se upale reflektori, „gorimo“ na plus 50 stepeni.
Almodovar je svoje fanove pre nekoliko dana „počastio“ i zanimljivim autointervjuom. U njemu je otkrio da trenutno gleda „samo oblake“, da se nikada neće takmičiti na festivalu, niti otkriti sa kim deli postelju. Svečano je obećao da u „Ljubavnicima“ neće...
- ...biti ni slova o „složenoj situaciji“, „finansijskoj krizi“, „neizvesnoj budućnosti“ i Angeli Merkel - kune se Almodovar. Novosti
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
"Isterivači duhova 3" bez Marija Den Ejkrojd je otkrio da će „Isterivači duhova 3” (Ghostbusters) biti snimani najverovatnije sledeće godine bez Bila Marija u glavnoj postavi. Ejkrojd i njegov kolega Harold Ramis napisali su scenarija za „Isterivače duhova” (1984) i „Isterivače duhova 2” (1989) u kojima je igrao i Bil Mari. Treći nastavak je „zaglavljen” u produkciji više od decenije.
Početkom jula Ejkrojd je otkrio da će nov tim scenarista raditi na trećem delu, a nedavno je izjavio da projekat odlično napreduje sa „novim sjajnim piscem”.
„Radimo na tome da napravimo priču koja će zadovoljiti naše fanove. Uveren sam da će snimanje početi sledeće godine”.
Poslednjih deset godina Marijevo odbijanje da potvrdi učešće u nastavku filma je bio veliki kamen spoticanja za realizaciju trećeg nastavka. Međutim, Ejkrojd je konačno potvrdio da Mari „neće učestvovati” u snimanju, dodavši da će priča biti održiva i bez njega.
„Tužno je, ali 'Isterivači duhova 3’ mogu biti uspešni i bez Bila. Tu je nova generacija.” B92
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Doktor Gas van Sant Slavni režiser igra u filmu "The canyons". Film po scenariju Breta Istona Elisa prati grupu mladih u Los Anđelesu čiji su životi prožeti ambicijom, ali i seksualnim opsesijama. Glavne uloge igraju Lindzi Lohan, Džejms Din, Džim Boven, Amanda Bruks i drugi.
Van Sant će publiku častiti jednim od svojih retkih pojavljivanja ispred kamere, a dodeljena mu je uloga psihijatra.
Film "The Canyons" režira Pol Šrader, dok će Van Santov sledeći režiserski projekat biti "The promised land" sa Metom Dejmonom.
Van Sant se do sada pojavio u nekoliko filmova, među kojima su "Paranoid Park" i rimejk horora "Psiho", ali je ovo prvi put da ima "govornu" ulogu. Mondo
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Almodovar: Bez Angele Merkel, molim! Slavni reditelj počeo snimanje novog filma u kome će predstaviti život bez gedžeta, a publici obećao da u filmu neće biti ni pomena o Angeli Merkel i ostalim "svetskim problemima".  Komedija koja nosi naziv "Usputni ljubavnici", o grupi ljudi zatvorenih u avionu i izolovanih od sveta.
"Moji ‘putnici’ moraju da se izbore sa strahovima i priviđenjima bez pomoći iPoda, iPhona, DVD-ja, interneta, a osuđeni na pomoć nepoznatih ljudi", objašnjava oskarovac.
Almodovar je poznat kao čovek koji ne voli i retko daje intervjue, pa je izgleda rešio da znatiželju milionske publike zadovolji preko društvenih mreža gde ostavlja fotografije sa snimanja i komentare.
"Tri dana pred početak snimanja ostao sam bez glasa, mislim da je zato što mnogo pričam i zbog ovih prokletih klima. Budući da mi se to uvek desi u nedelji pred snimanje, znači da smo spremni!", napisao je reditelje na društvenoj mreži Facebook.
Reditelj je fanovima na Facbooku obećao i da u novom filmu neće biti ni pomena o "složenoj situaciji", "finansijskoj krizi", "neizvesnoj budućnosti" i Angeli Merkel. (MONDO)
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Nova uloga za "Betmena" Glumac Kristijan Bejl igraće u filmu "The creed of violence". Bejl će glumiti u adaptaciji romana Bostona Terana čija je radnja smeštena u 1910. godinu. Plaćeni ubica sklapa neobičan pakt sa "gušterom" iz FBI, kako bi raskrinkali veliku aferu vezanu za spoljnu politiku SAD-a i strane zemlje bogate naftom.
Bejl će igrati ubicu, a uloga mladog agenta još uvek nije dodeljena, piše "Varajeti".
Film "The creed of violence" režiraće Tod Fild, a pojaviće se u bioskopima 2014. godine. (MONDO)
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Film Veliki Getsbi odložen za 2013. Baz Lurmanova 3D adaptacija knjige i filma "Veliki Getsbi" (The Great Gatsby) neće biti prikazana pre sledećeg leta saopšteno je iz Varnera.  Nova verzija "Velikog Getsbija" u kojem glavne uloge tumače Leonardo DiKaprijo, Keri Maligan, Tobi Megvajer i Isla Fišer, trebalo je premijerno da bude prikazana na Božić 2012. u SAD-u i dan posle u Velikoj Britaniji. Međutim, kompanija Varner Bros objavila je da se "film odlaže da bi privukao što veću publiku."
Odustajanje od prikazivanja filma, baziranog na romanu Skota Ficdžeralda, onemogućava ulazak u konkurenciju za Oskara sledeće godine.
Božićno prikazivanje filma bi ga stavilo u ravnopravnu poziciju sa drugim visoko očekivanim filmovima, kao što su "Jadnici", prvi deo "Hobit" trilogije i "Džek Ričer" u kome glumi Tom Kruz.
Letnje prikazivanje takođe umanjuje šanse za dobijanje nagrada za 2014. godinu. Filmski studiji najčešće puštaju u bioskope svoje najjače kandidate u decembru i januaru, jer je to vreme kada glasači na Akademiji dobijaju glasačke listiće.  Varner Bros nije dao nikakvo logično objašnjenje za odlaganje osim toga da žele da „ovaj jedinstveni film dostigne najveću moguću publiku”. Međutim, dva neimenovana izbora bliska produkciji otkrila su da bi dodatno vreme omogućilo Lurmanu da usavrši 3D efekte i muziku.
„Na osnovu onoga što smo videli Lurmanov rad je iznad očekivanog”, izjavio je Dan Felman, predsednik Varner Bros kompanije.
Ficdžeraldov roman, "Veliki Getsbi", prikazuje američko društvo nakon Prvog svetskog rata, ispunjeno organizovanim kriminalom, prohibicijom i neobuzdanim materijalizmom. B92
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Holivudski lov na Bin Ladena Pogledajte trejler filma u režiji Ketrin Bigelou o potrazi za terorističkim vođom. "Zero Dark Thirty" po scenariju Marka Boula je priča o lovu na Osamu bin Ladena koji je okončan u maju 2011. ubistvom vođe Al Kaide.
"Ovo je neverovatna priča o trijumfu volje, posvećenosti i dužnosti, o pravim herojima u obaveštajnim krugovima koji su iza kulisa danonoćno radili na najtežem zadatku svojih života", rekla je rediteljka.
Glavne uloge tumače Kajl Čendler, Džoel Edžerton, Džesika Čestejn, Kris Prat i drugi.
Bigelouova i Boul prethodno su sarađivali na filmu "Katanac za bol", koji je nominovan za devet Oskara a osvojio je šest, među kojima i tri najprestižnija - za režiju, scenario i najbolji film.
Pogledajte trejler filma "Zero Dark Thirty", koji u američke bioskope stiže 19. decembra. Mondo
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Hoćemo "Paranormalnu aktivnost 4"! Facebook fanovi odlučuju o mestu prvog prikazivanja filma, Beograd u trci za svetsku premijeru. Distributer "Taramaunt" saopštio je da je na društvenoj mreži pokrenuta akcija "Dovedimo 'Paranormalnu aktivnost 4' u Beograd", u kojoj fanovi glasaju kako bi izborili srpskoj prestonici mesto pretpremijere filma.
Beograd je jedan od 25 gradova u trci, a možete glasati preko aplikacije "Zatraži film" na lokalnoj stranici filma "Paranormalna aktivnost 4".
Glasanje traje do 11. oktobra. Mondo
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Saša Baron Koen - Bond, lažni Bond Posle niza političara i slavnih ličnosti koje je isprozivao u svojim filmovima, komičar će sada da se pojavi i u ulozi najpoznatijeg filmskog tajnog agenta. Film, koji još uvek nema naziv, će da se bavi špijunom Bondom koji je prinuđen da od "opasnih neprijatelja beži sa bratom, fudbalskim huliganom".
Međutim, zbog autorskih prava, Koenov Bond će samo da "veoma liči" na onog pravog i "svaka sličnost će biti slučajna".
Magazin "Variety" piše da će scenario da urade Koen i Fil Džonston za studio "Paramount Pictures".
Snimanje bi trebalo da počne krajem godine, a još uvek nije poznato kada će da stigne u bioskope.
Poslednji nastavak franšize o Bondu, sa Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi, u bioskope stiže u oktobru. (MONDO)
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Revolucionarni „Hobit“ nije za sve Iako svet željno iščekuje premijeru filma „Hobit“ Pitera Džeksona, delom i zbog novog načina snimanja filma, studio „Warner Bros.“ odlučio je da krajem godine revolucionarnu verziju prikaže u ograničenom broju bioskopa.  Džekson je prvi u istoriji kinematografije snimio ovako veliki film sa 48 frejmova po sekundi, što je dvostruko više od holivudskog standarda postavljenog još u prvoj polovini dvadesetog veka.
„Moje iskustvo sa ovim načinom snimanja, a video sam sate i sate materijala, jeste da je to nešto u čemu se zaista može uživati, ali da je potrebno neko vreme da se čovek navikne“, kazao je Džekson u jednom od ranijih intervjua.
Upravo zbog toga studio „Warner Bros.“ planira da krajem godine u bioskope širom sveta pusti „tradicionalnu“ verziju filma, dok će ona „revolucionarnija“ biti dostupna samo u određenim bioskopima, prenos list „Variety“.
Kada je krajem aprila predstavio desetominutni insert iz filma „Hobit: neočekivano putovanje: 3D“, oskarovac Piter Džekson pokrenuo je veliku debatu u filmskom svetu zbog novog načina snimanja filmova.
Iako je pretrpeo brojne kritike, reditelj je objasnio da ljudsko oko ne registruje individualne sličice koje se brzo kreću već samo stabilan protok jasnih slika.
Ekranizacija Tolkinovog romana „Hobit“ na filmskom platnu biće prenesena kao trilogija, a premijera prvog dela zakazana je za 14. decembar. B92
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|