|
Autoru |
Poruka |
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Poslije ljubavi - Arsen Dedić
Poslije ljubavi ostaju telefonski brojevi koji blijede
Poslije ljubavi ostaju čase sa ugraviranim monogramima ukradene po boljim hotelima
Poslije ljubavi ostaje običaj da se bijelo vino nalijeva u dvije čaše i da crte budu na istoj visini Poslije ljubavi ostaje sto u kavani i začuđen pogled konobara što nas vidi sa drugima
Poslije ljubavi ostaje na usnama metalni okus promašenosti i adrese pozajmljenih soba od 4 do 6
Poslije ljubavi ostaje rečenica – dobro izgledaš ništa se nisi promijenila, javi se ponekad imaš još moj broj
Poslije ljubavi ostaju tamne ulice kojima smo se vraćali poslije ljubavi, ostaju melodije sa radija koje lagano izlaze iz mode, ostaju tajni znaci, ljubavne šifre, ostaje tvoja strana postelje i strah da će neko iznenada doći, spuštena slušalica kada se javi nečiji tuđi glas, hiljadu i jedna laž.
Poslije ljubavi ostaje rečenica: „Ja ću prva u kupatilo" i odgovor: „Zar nećemo zajedno?" „Ovaj put ne"
Poslije ljubavi ostaju saučesnici, čuvari tajne koja nije više tajna, ostaje laka uznemirenost kada u prolazu udahnemo poznati parfem na nepoznatoj ženi.
Poslije ljubavi ostaju nepotpisane razglednice Venecije i Amsterdama, prepune pepeljare, prazno srce, navika da se pale dvije cigarete istovremeno, fotografije snimljene u prolazu, zagubljene ukosnice, taksisti koji nas nisu voljeli i cvjećarke koje jesu.
Poslije ljubavi ostaje povrijeđena sujeta.
Poslije ljubavi ostaju drugi ljudi i druge žene.
Poslije ljubavi ne ostaje ništa.
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
PRISUTAN KAO SVJETLO BEZ GLASA
Samo da se uz tebe budim, meni na svijetu ne treba više. Da svaku tvoju mijenu slutim. Da zrak u tvojoj blizini dišem.
Samo da tiho uz tebe šutim prisutan kao svjetlo bez glasa. I da ti oči očima ćutim, kao da ću te izgubiti, sad, ovoga časa.
Enes Kisevic
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Volim tvoje ruke
Volim tvoje ruke za igracke, to telo koga skoro nema. Zena je samo u mekoti macke sto u tvom struku prede i drema.
Kako da nadjem reci detinje da ti objasnim sta ljubav znaci, a da ne ranim to malo zverinje: usnu na kojoj se mrve kolaci.
Oskar Davico
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Na moje rame naslonjena
Na moje rame naslonjena bila si mi desno krilo. Kao da bi razastrla svoje milo, crno perje, dizale me tvoje reči u svetlo i belo nebo. Uzbuđenje. Tišina. Sad sedim za svojim stolom, iz ramena krv mi teče, odsutnost me tvoja boli...
Atolaguire Manuel
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Samo
Sakrij me. U mirisu letne oluje Bljesku munje i Slutnji zudnje;
Cuvaj me u snovima Nanizanim u nocima Krhkim od samoce.
Sakrij me. U secanju na ukradene Poljupce od kise U ocekivanju svitanja.
Sakrij me. U prekrsenim obecanjima U uzdahu sto se otima Samotnim satima.
Sakrij me. U pricu sto ima sretan kraj. Sakrij me u zagrljaj,
- Samo ljubav mi ne sakrivaj!
Marina Ugrin
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
O CEMU PRICAMO DOK SETAMO
O cemu pricamo dok lutamo u predvecerje gradom? U stvari:mi samo cutimo...cutimo i gledamo se kradom. U stvari mi se u sebi pitamo nesto sto nikom nije jasno. Sanjarimo i skitamo...skitamo i katkad smrknemo glasno. A kad se nebo skoro vec smraci i od svetiljki grad pozuti odjednom znamo sve sta znaci to sto se ovako cuti. U stvari mi to u sebi slutimo reci narasle u bezmerje, pa nam je dosta i da cutimo i lutamo kroz predvecerje.
M. Antic
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Nevolja
Tek dvije tri riječi izrekli smo bili Slučajno u vrevi taštog svijeta, I gle, kakav žar već ćutim u svakoj mi žili! Zašto mi se um toliko tebi preda?
Vani već sviće, dan stiže već šumno, A ja još bdim, sve više mir svoj gubim, Bacam se u vatri i šapćem bezumno: „O kako si draga, koliko te ljubim!“
Percy Bysshe Shelley
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Uputstvo za rukovanje
Postupaj nježno sa mnom, Drži me u rukama kao dragu stvar I pazi da ne zadrhte.
Ako želiš lupiti mnome o pod od sakupljenih komadića nikad me više nećeš slijepiti u mene.
Odmakni tvrdu ljusku iza koje stojim; pogledaj me stvarnu: vjetrovima išaranu, suncima isprženu kako treperim na tvom dlanu kao svijeća.
Pazi da ne dođu kiše i ugase me.
Silvija Balija
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Najljubavnija pesma
Ovo je zaista najljubavnija pesma, a ni reči o ljubavi. Svim pajacima i lutkama otkinute su glave i oni tako leže u ćošku bespomoćni i bačeni. Neko u ovoj sobi više neće da bude dete. Neko u ovoj sobi tri dana ne može da ruča. Neko u ovoj sobi samo ćuti, ćuti, i gleda kroz prozor kako jesen sa lišćem i vetrom putuje preko pokislih gradskih krovova za pticama. Ovo je zaista najljubavnija pesma, a ni reči o ljubavi.
M. Antic
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
NIJE ONA JEDINA NA SVETU
Ja tugujem i šta je tu smešno zaljubih se, prvo pa pogrešno.
Nije meni što mi duša pati već što ona neće da me shvati.
Ja suzama pojim žedne cvrčke, a nju drugi vuče za kovrčke.
Ja je kitim cvećem, belom radom, a Dragan je kljuka čokoladom.
Ja joj pišem ceduljice kratke, ona piše Zoranu zadatke.
Ja je sanjam među maslačcima, a ona se jurca s dečacima.
Ja joj sričem pesme rimovane, ona čita strip i šund-romane.
Ja je zovem da beremo cveće, ona neće, po sokaku šeće.
Neće pesme, neće cveće, neće čak ni voće, pa šta ona hoće?
Rekao sam brezi i topoli da je ona najlepša u školi.
Sad ću reći svakom poljskom cvetu: nije ona jedina na svetu.
Dobrica ERIĆ
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|