|
Autoru |
Poruka |
Nemirna
|
|

Pridružio se: 06 Mar 2017, 16:18 Postovi: 186 Lokacija: Tu i tamo
|
Enes Kisevic
Ti pišeš
Ti pišeš: kako se treba igrati i igrati, a meni kažeš: -Sakupljaj te igračke! - Ti pišeš: kako treba maštati i maštati, a ne vidis od nosa ni bijele mačke. Ti pišeš o nekoj slobodnoj slobodi, a meni: -Mir! Tišina!' - vičeš. Ti pišeš kako sunce dan u šetnju vodi, a vani najobicnija noć je, pjesniče. Ti pišeš o nekoj tamo sreći, o nekoj ljubavi, i nekom miru... A ja i noćas sam moram leći. Laku ti noć , pjesmo na papiru!
_________________ Kojim to perom misli mi pišeš i svilenim platnom snove mi krojiš, pod kožu se uvlačiš kroz krv protičeš,svojim mirisima svu me obojiš.
|
|
|
|
|
Nemirna
|
|

|
Ove su rijeci Preko ulice Upucene k tebi, Ljubavi. I stid me je, Ne od njih, Vec zbog svijeta. Mozda nije trenutak pravi. Mozda sam trebao, U ovo vrijeme Bijede i izobilja, Umjesto ljubavi, Preko ulice Dobaciti rijeci nasilja. Mozda sam morao U ovo vrijeme Sto se osjeta gnusa Izaci na trgove I zavijati U pustinje ljudskih dusa. Mozda je moja ljudska duznost Morala u ovo vrijeme Okomiti se na lesinare, Zagristi u hijene. Al da mi u ovom tuznom svijetu Ne sija radost tvoga lica, Ni vjetar se usudio ne bi proci kroz ovu sumu bez ptica...
Enes Kisevic
_________________ Kojim to perom misli mi pišeš i svilenim platnom snove mi krojiš, pod kožu se uvlačiš kroz krv protičeš,svojim mirisima svu me obojiš.
|
|
|
|
|
Nemirna
|
|

|
Valcer kiše - Enes Kišević
Žureć pred kišom, pod krošnje lipe u hitnji smo na časak stali.
Nad nama su se kroz cvjetno lišće oblaci bijeli okretali.
Zadihani, osmjehnusmo se. Lipa je mrijela.
Srce se čulo u svakom kutu naših tijela.
Možda sam mogao u tom trenutku ljubavi nešto zauvijek reći,
al' valcer poče...
I ljetna kiša dodirnu u grlu drhtave riječi.
|
|
|
|
|
Nemirna
|
|

|
Enes Kisovic
Brzo se sakrij u mene
Brzo se sakrij u mene. Ja ću se u tebe skriti, Da ne znam tko sam ja, Da ne znaš tko si ti.
Sva se u mene zavuci, Vani se zima sprema, To smrt nas naša traži, I vidi da nas nema.
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|