|
Autoru |
Poruka |
Вучица
|
|
Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
И када дође до расправе, нека су вам речи благе, а докази јаки. А ја из искуства знам да су речи јаче увек, када су докази слаби.
Патријарх Павле
|
|
|
|
|
Вучица
|
|
Moderator chata
|
Буди као вода. Она увек иде право и не осврће се назад да види ко из ње пије. Своје препреке пробије или мудро заобиђе. Ниједан јој камен дорастао није. Чехов
|
|
|
|
|
Вучица
|
|
Moderator chata
|
Ја сам ту да грешим за обоје ти немој. Ако одустанеш, још минут настави Кукавице памте, ти остани мој херој и ако застанеш, због ове луде ти још корак направи
|
|
|
|
|
Вучица
|
|
Moderator chata
|
Има тишина којих сe сeћам вишe нeго најлeпших рeчи. Дучић
|
|
|
|
|
Вучица
|
|
Moderator chata
|
На тренутак одустанеш од сна, онда схватиш да сан није одустао од тебе, закрпиш распукло и ухватиш се у коштац са животом.
Душко Радовић
|
|
|
|
|
Вучица
|
|
Moderator chata
|
Човек је склон набрајању својих невоља, али никада не набраја своје радости. Када би их набрајао онако како то оне заслужују увидео би да свако има довољно среће у животу.
Достојевски
|
|
|
|
|
Вучица
|
|
Moderator chata
|
Kad lupaš glavom od zid, lupaj desnom stranom jer se tu nalazi centar za emocije neko poznat
|
|
|
|
|
Вучица
|
|
Moderator chata
|
Teško je opisati Čudo, u kom se nalazi jedan pripovedač, pre nego što počne, I za vreme pisanja romana. Ono što Estetika ne zna, jeste, da autor, iako ima u glavi tok svih događaja, nikad ne zna kako će se oni završiti. Istina, on je pre početka pisanja, razvio mapu po stolu, koje se drži: ali, tokom opisivanja pojava, naboji nadahnuća su toliko jaki, da ga često, ili gotovo uvek, pomere od prvobitne zamisli. I tada on, u sred dela, menja čak i ime romana. Ovo su pisci prećutali. A ovako, bez discipline, ko bi rekao, da nastaju tako složene knjige!? Dalibor Stefanovski meni poznat a ostatku sveta nemam pojma
|
|
|
|
|
Вучица
|
|
Moderator chata
|
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
|
|
|
|
|
Вучица
|
|
Moderator chata
|
Vidio sam te ne jedanput, ako ne cijelu a ono u dijelovima što sam ih sastavljao sastavljajuci sebe, želeći da te vidim cijelu a ne očekujući da je to moguće, iako sam znao da postojiš. Stvarale su te moje želje, mnoge želje, kako da te ne stvore? Nastala od želja, nisi ni zlo ni dobro, već ljepota za sve koji smo te zaželjeli, zato ničija. Meša Selimović
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|