|
Autoru |
Poruka |
Bubi
|
|

Black Woman
Pridružio se: 23 Maj 2012, 23:20 Postovi: 11955
|
životom ne vlada volja ili namera. život je pitanje nerava, vlakana i sporogorećih ćelija u kojima se misao krije, a strast doživljava snove. možda zamišljaš da si bezbedan i smatraš sebe jakim. međutim, neočekivana nijansa boje u sobi ili na jutarnjem nebu, neki naročiti miris koji si nekad voleo i koji budi divna sećanja, stih iz zaboravljene pesme na koji si nekad naišao, akord iz muzičkog dela koje si prestao da sviraš – kažem ti, dorijane, od takvih stvari zavisi naš život."
slika dorijana greja, vajld
|
|
|
|
|
lOOla
|
|

Administrator

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:05 Postovi: 1388
|
*** Кaкo je лeпa нашa плaнeтa! - рeкao je зaглeдaн у плaви снeг и срeбрни мeсeц. Нaмaкao je зaвeсe нa прoзoр и сeo пoрeд мeнe нa крeвeт. У сoби je биo мрaк. Тужaн си? - питao je. Климнуo сaм глaвoм. Зaштo? - пoмилoвao мe je пo кoси - Свe ћe бити дoбрo... Нe знaм - рeкao сaм. Изнaд нaс у свoм вeликoм злaтнoм рaму сeдeo je усaмљeни Христ нa Мaслинoвoj гoри и слушao нaш рaзгoвoр, a ja сaм oсeћao тишину њeгoвe стaрoсти и стрaх дa врeмe узимa свe... и дa ми њeгa oднoси... Испричaj ми нeку причу - шaпнуo сaм. O кoмe, мили? - зaгрлиo мe je мoj Aндoр. Нeкoмe... кo je биo мaли кao ja - шaпнуo сaм. Oвo je нoћ Свeтoг Никoлe - рeкao je Aндoр - у кojoj oн причa истинитe бajкe мaлим људимa. Дa ли хoћeш дa нaм причa o Aлeксaндру Вeликoм... цaру свих цaрeвa? Дeчaку кojи je живeo сaн, a сaњao живoт? Дoбрo - чaпнуo сaм и зaжмуриo. Aндoр je нaслoниo oбрaз нa мoje чeлo и сликa je дoлeтeлa и спустилa сe нa jaстук пoрeд нaс.
СИНOВИ НEБA Фeти Дaутoвић
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57 Postovi: 3122
|
Nedoumica
Moj stari bese rodjen beo, Crnkinja mi je bila mati. Ako sam ikad starog kleo, Sad bih te kletve hteo sprati.
Ako sam ikad za svoju staru Najgore reci nekad pobr`o, Kajem se sto je psovah u zaru - Sad bih joj zeleo samo dobro.
Otac mi umre u palati, U stracari mi umre mati. A ja, kad nisam ni crn ni beo, Gde cu umreti, da mi je znati?
(Lengston Hjuz)
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
Sjaj u travi - William Wordsworth
Sada, kada nista na svetu ne moze vratiti dane prohujalog leta nas sjaj u travi i blestavost sveta, ne treba tugovati, vec traziti snage u onom sto je ostalo i s tim ziveti.. Zaboravimo, ne radi nas, ne radi zaborava ...zaboravimo da smo se voleli, da smo se svadjali i da smo bili krivi... Pozurimo, sa danima i danima sto ce doci, pozurimo sa shvacanjem, sa svim sto me odvaja od tebe... Jednom ces se vratiti i ubrati cvetove koje smo zajedno mirisali, gazili - ali, tvoje ruke bice prekratke, a noge premorene da se vratis... bice kasno. Mozda cemo se naci jednom na malom vrhu zivota i neizrecene tajne hteti jedno drugome da kazemo, al` proci cemo jedno kraj drugog kao stranci, jedan skrenuti pogled bice sve sto cemo jedno drugome moci dati... Zaboravicu oci, i necu posmatrati zvezde koje me na tebe neobicno podsecaju. Ne boj se, jednom ces se zaljubiti, al`ljubit ces zato sto ce te nesto na toj zeni podsecati na mene. Ne otkrivaj svoje srce ljudima jer u njima vlada kob i egoizam, zivot je borba - nastoj pobediti, ali ako izgubis - ne smes tugovati. Cilj zivota je ljubav - a ona trazi zrtve. Bio si moje veliko prolece, uspomena koja ce dugo ziveti u buducnosti, koje cu se secati. Osecacu tugu jer sam te volela, bit ce to ironija tuge. Nestace sjaja u travi, nestace velicanstvenost sveta, ostace samo bleda slika onoga sto je proslo...
|
|
|
|
|
Lur
|
|

Pridružio se: 30 Jan 2013, 18:16 Postovi: 35
|
"Jedina razlika koju ja uočavam je da su žene sposobnije da vole od muškaraca. Ljubav muškarca je manje više fizička potreba, dok ljubav žene to nije. Njena ljubav je nešto veće i više, njena ljubav je duhovno iskustvo. Zato su žene monogamne, a muškarci poligamni. Muškarac bi voleo da su sve žene ovog sveta njegove, a ipak pored toga ne bi bio zadovoljan. Njegovom nezadovoljstvu nema kraja. Ženu može da zadovolji samo jedna ljubav, ta ljubav može potpuno da je ispuni, jer ona u muškarcu ne gleda telo, već njegove unutrašnje kvalitete. Žena se ne zaljubljuje u muškarca koji ima prelepo mišićavo telo, ona se zaljubljuje u čoveka sa harizmom - nešto što se ne da opisati, ali u čoveka koji je veoma privlačan - koga obavija tajna koju treba istražiti. Žena želi da njen muškarac bude ne samo pravedan čovek, već i avanturista u istraživanju svesti. Kad je reč o seksualnosti, muškarac je veoma slab; on može da ima samo jedan orgazam. Žena je tu beskrajno jača; može imati višestruke orgazme. Ovo je jedna od najosetljivijih tema. Muški orgazam je lokalne prirode, povezan sa njegovim polnim organima. Celo ženino telo je seksualno i žena može da ima prelepo iskustvo orgazama koje je hiljadu puta veće, dublje, bogatije i hiljadu puta više oplemenjuje od iskustva koje može imati muškarac."
Osho - Knjiga o ženi
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
Ne morate biti bolji od drugih, budite samo najbolji što možete. Dušan Radović
|
|
|
|
|
Bubi
|
|

Black Woman
Pridružio se: 23 Maj 2012, 23:20 Postovi: 11955
|
..Zivim sa prašinom na srcu.Drugačije bih to teško opisao.Bilo je zena prije tebe,nekoliko njih,a ni jedna poslije.Nisam se svijesno obavezao na celibat,jednostavno nisam zainteresiran. Za maglovitih jutra ili poslijepodneva,kad se sunce na sjeverozapadu odbija od mora,pokushavam sebi predočiti,gdje si ti upravo u svom zivotu i šta radiš dok mislim na tebe.Ništa zamršeno - odlaziš u svoj vrt,sjediš na njihaljci, na prednjoj verandi,stojiš kod sudopera i tome slično. Sjećam se svega.Tvog mirisa sa okusom ljeta.Dodira tvog tijela o moje,tvog šaptanja dok sam te ljubio. Robert Penn Warren jedanput je upotrijebio frazu:'Svijet koji se doimlje kao da ga je sam Bog napustio!' Nije loše,prilichno blisko onome kako ja ponekad osjećam,ali ne mogu uvijek podnijeti takav zivot.Kad takvi osjećaji postanu prejaki natovarim Harrya i odem na nekoliko dana na put auto-cestom. Ne volim zaliti sam sebe.Strano mi je to.Uglavnom se tako i ne osjećam.Zahvalan sam što sam te uopće i našao.Mogli smo projuriti jedno pokraj drugog kao dva zrnca svemirske prašine... Bog,svemir ili kako odlučili nazvati te velike sustave harmonije i reda ne priznaju zemaljsko vrijeme.Za svemir se 4 dana ne razlikuju nimalo od 4 milijarde svijetlosnih godina.Nastojim to uvijek imati na umu!!!! Ipak samo sam čovjek, a sva ta filozofska racionaliziranja koja se mogu smisliti ,ne sprečavaju me da te zelim svakog dana,svakog trenutka,kao što ne mogu spriječiti ni nemilosrdni vapaj vremena,vremena koje ne mogu provesti s tobom. U svojoj glavi,volim te duboko i beskrajno. I uvijek ću te voljeti...
Robert Jams Waller 'Mostovi okruga Madison'
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

|
"Danas sam cvrsto ubedjen da niko nikog ne gubi jer niko nikog ne poseduje. To je istinsko iskustvo slobode: imati najvazniju stvar na svetu a ne posedovati je."
Paulo Kueljo 11 minuta
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

|
Život ume da bude pun opsena.
Brin Dejvid- Obala Beskraja
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

|
"Na zalost, nismo bica koja lebde u mehurima od sapunice, srecne lutalice u vazduhu: postoji jedno pre i posle u nasim zivotima, i to pre i posle jeste klopka u koju smo uhvaceni kao plen u mrezi.
Suzana Tamaro: "Idi kuda te srce vodi"
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|