Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 29 Okt 2020, 09:44


Autoru Poruka
Okano
Post  Tema posta: Duhovi  |  Poslato: 12 Maj 2013, 21:01
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Zagonetka Kaspara Hauzera

Slika

Kao što se pojavio,tako je i zagonetno otišao u grob. Možda ne bi ni bilo ovog slučaja, svakako jednog od najzanimljivijih u XIX veku, da se njegovi roditelji, spojeni u preljubničkom grehu, nisu plašili osvete mrtvog deteta

Pojavio se iznenada na trgu bavarskog gradića Nuremberga jednog majskog ponedeljka 1828. Lokalni obućar je bio prvi čovek na koga je ta spodoba naletela. I kao da je predosećao da će taj dečko uskoro, ako ne steći svetsku slavu, a ono bar izazvati opštu radoznalost, obućar se potrudio da zabeleži neznančev podroban opis.
Mogao je da ima 16 ili 17 godina. Njegova odeća, iz koje je mestimice provirivala iskrzana svilena postava, nekad je možda bila dobra, ali sad je bila poderana i prljava. Čizme su mu bili stare, a obućar je odmah primetio da su đonovi bili ojačani konjskim potkovicama i debelim ekserima. Kad je skinuo čizme, koje su ga očigledno žuljale, ukazali su se krvavi prsti i pete.
Dečko je u ruci grčevito stiskao pismo adresovano na kapetana 4. eskadrona 6. konjičke regimente. Masa radoznalaca je krenula za njima do vojne zgrade. Dok je čekao da ga kapetan primi, on je instinktivno pokazao da je dete koje je dugo živelo u potpunoj izolaciji i da nema nikakve veze sa ovozemaljskim svetom. Prišao je plamenu sveće i pokušavao da ga uhvati. Vrisnuo je do neba, a okupljeni su bili u nedoumici da li da se smeju ili zgražavaju. Iz kuhinje je dopirao miris jela, što ga je očigledno dražilo.
Ponudili su mu kuvanu šunku i pivo. Probao je i samo što nije pao u nesvest. A kada su mu dali hleb i vodu, to je odmah brzo pojeo. Prišao je zatim zidnom satu. Gledao ga je kao živo biće, a onda je počeo da se leluja u ritmu klatna. Na sva pitanja je jednostavno odgovarao: ‘Ne znati’.
Konačno se pojavio i kapetan čije su ga uniforma i sablja opčinile. Iscedio je tada nekoliko reči: ‘Želi biti vojnik kao tata’ i ‘Konj, konj’. Kapetan je otvorio pismo. U njemu je bila molba da dečka primi u svoju regimentu, a ako to ne želi, može slobodno da ga ubije ili obesi. Oficir je još jednom pogledao momka, odmahnuo glavom, procedio nešto kao ‘primitivni divljak ili imbecil’, okrenuo se i zalupio vrata za sobom. Odveli su ga u policijsku stanicu. Dali su mu pero i hartiju i zatražili da napiše svoje ime i adresu. Prihvatio je sa strahom pero i posle kraćeg oklevanja velikim slovima je napisao: KASPAR HAUSER.


Slika

Tako počinje priča o Kasparu Hauseru, čiji dalji život nije bio ništa manje zagonetan od njegovog rođenja, porekla i detinjstva. Ni posle punih 160 godina od njegovog pojavljivanja u civilizovanom svetu ne može da se utvrdi razlog zbog čega je bio zatočen tolike godine,mesto gde se nalazio i ko je bio čovek koji ga je čuvao i hranio. Njegovo ubistvo pet
viagra por correo

godina posle pojavljivanja, takođe nije nikad razrešeno.
Prema izveštaju policijskog narednika napravljenom odmah po dečakovom dolasku u stanicu, Hauser je bio zdrav i prilično jak. Mekani i nežni tabani kao dlanovi na rukama, bili su prekriveni krvavim plikovima. Smestili su fa u ćeliju i zaključali, a tamničar je ubrzo primetio da njegov štićenik može satima da sedi na podu ne pokrećući udove. Voleo je mrak više od dana i u njemu je mogao da kreće vešto kao mačka. Dva dana po dolasku obišao ga je lekar nekog grofa. I on je konstatovao da je dečko zdrav, mada je imao deformacije u oba kolena. Kosti su mu bile fleksibilne. Sve je to ukazivalo da se Hauser dotad nije uopšte kretao. Ova dva izveštaja će nakon njegove smrti da pokrenu lavinu sumnji u to da je dečko od rođenja pa do pojavljivanja u Nurembergu bio zaista zatočenik u nekom podrumu (na slici desno: kuća u kojoj je Kaspar Hauzer bio zatočen). Oni koji sumnjaju, tvrde da nije mogao tako da se razvije samo na hlebu i vodi i u tamnoj sobi. Ako za sve vreme nije mogao da stoji, nego je samo sedeo, pretvorio bi se u bogalja, koji ne bi bio u stanju da hoda. Sumnje je pojačavalo i njegovo neverovatno brzo učenje i navikavanje na svet. Delovao je u početku kao imbecil, a tako se i ponašao. Satima je sedeo u ćeliji, ukočenih udova i nepokretnog lica. Ozario se tek kad mu je jednog dana tamničar doneo drvenog konjića, kome je otad posvećivao sve svoje vreme. Još uvek mu je smetao miris mesa, piva i vina. Dugo nije pravio razliku između fiksiranih i predmeta koji su na neki način mogli da se pokreću. Kad je jeo, pokušavao je da hrani i svoju igračku. Za njega su muškarci i žene bili dečko, a sve životinje konj.
Onda počinje jedan neverovatan razvoj. Za šest nedelja je naučio da govori tečno i da čita i piše kao svaki dečak njegove dobi. Nije više imao nikakvih teškoća u korišćenju predmeta iz svakodnevnog života – noževa, viljuški, šibica, lampi … Sedmoga jula 1828. godine, uz pomoć nekih članova gradskog saveta, napisao je prvi izveštaj o svom dotadašnjem životu. Nikad nije odstupio od onog što je tad napisao, čak ni u svojoj autobiografiji publikovanoj godinu dana kasnije.


Misterije


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Duhovi  |  Poslato: 12 Maj 2013, 21:02
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Duh devojčice oterao porodicu iz kuće

Slika

Britanska porodica bila je prisiljena da zatraži pomoć vidovnjaka, a zatim i da se iseli iz kuće nakon što ih tvrdoglavi duh devojčice nije hteo ostaviti na miru. Tako je 27-godišnja majka Allison Marshall usred jedne noći pokupila svoju decu i trajno se iselila.

Allison sa svoje četvero dece boravi kod majke dok se ne reši situacija, a kompanija koja joj je prodala kuću zaposlila je egzorcista da se obračuna sa paranormalnim pojavama koje ne prestaju.

Sve je počelo kada je duh odjednom napao decu bacajući razne predmete na njih, a horor se nastavio kada su počeli i iznenadni padovi temperature u kući.

Na staklenim površinama u kući počeli su se pojavljivati odrazi lobanje, noću su se čuli neobični zvukovi, a posebno uznemirujuće za ukućane bilo je kada su noću čuli jecanje devojčice.

Porodica je prvo pozvala vidovnjakinju, koja je potvrdila njihove sumnje i rekla da oseća prisutnost devojčice. Tom prilikom izjavila je: ‘Ne želim se iseliti iz kuće i nadam se da će netko uspeti proterati tu stvar da mogu nastaviti sa normalnim životom. Ako ne uspeju da je se reše, biću prisiljena da se iselim.’

Kompanija za nekretnine izašla je u susret Allison i žele da se misterija što pre reši, kako bi majka i njenih četvoro dece mogli nastaviti sa normalnim životom u kupljenoj kući, pa su poslali nekoliko istražitelja da shvate šta se događa u kući, a kako ništa ne bi prepustili slučaju, zaposlili su i egzorcista.

Za sada je nepoznato ko je devojčica čiji nemirni duh uzrokuje nevolje porodice, kao i ko su prošli vlasnici i zašto su se odlučili na prodaju nekretnine.


Misterije


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Duhovi  |  Poslato: 12 Maj 2013, 21:03
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Otisci u puderu

U Džordziji, tokom 19.veka, farmer i njegova žena su očekivali rođenje svog petog deteta. Farmer je znao da ne mogu hraniti i ovo dete, jer su usevi te godine bili izuzetno loši, a oni su i pored toga bili izuzetno siromašni. Kada je žena počela da se porađa, farmer je pozvao doktora. Ali žena nije znala da su njih dvojica već ranije napravili plan kako da se otarase deteta. Plan je bio da iznesu dete odmah po rođenju a da majci kažu da je dete umrlo tokom porođaja. Tako su i uradili.

Kada je te noći napustio siromašnu kuću, doktor je sa sobom poneo i malog dećaka. Odneo ga je na obližnji most i bacio ga u vodu. Žena nikada nije saznala šta su farmer i doktor uradili.

Legenda kaže da tokom oblačne noći tokom punog meseca treba doći na most i parkirati na sredini mosta. Zatim u krug treba prosuti puder za bebe. Tada se treba vratiti u automobil, ugasiti motor i svetla i sačekati nekoliko minuta. Tada ćete čuti tihi plač bebe. A kada izađete iz automobila, u krugu ćete videti otiske dečijih stopala.


Misterije


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Duhovi  |  Poslato: 12 Maj 2013, 21:04
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Ruka na isključenom TV-u

Slika

Na Badnje veče 1968. godine, žena iz američke države Minesota fotografisala je supruga koji je sklapao igračke za božićni poklon. Nije znala da je također zabeležila neobičan prizor na njihovom isključenom televizoru. Tek kada je film razvijen videli su da je “na programu” te večeri bila ruka nekog duha. Prema njenom kazivanju ruka se, također na Badnje veče, pojavila i prethodne godine.


Misterije


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Duhovi  |  Poslato: 12 Maj 2013, 21:08
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Fredi Džekson

Slika

Ovu interesantnu fotografiju, načinjenu 1919. godine prvi put je objavio Sir Victor Goddard (1897-1987) tek 1975. godine. Fotografija predstavlja grupni portret Goddard-ovog eskadrona, koji je tokom prvog Svetskog rata služio na brodu. Na fotografiji se pojavljuje jedno lice više. Iza leđa pilota u gornjem redu, četvrtog s leva, jasno se može videti lice još jednog čoveka. Kažu da je to lice avio-mehaničara po imenu Freddy Jackson [Fredi Džekson] kojeg je ubila elisa aviona samo dva dana ranije. Sahranjen je na dan kada je ova fotografija načinjena. Svi članovi eskadrona prepoznali su njegovo lice na fotografiji.

Smatra se da je Freddy Jackson, nesvestan činjenice da je mrtav, odlučio da se pojavi na ovoj grupnoj fotografiji.

Interesantno je dodati da je Sir Victor Goddard, isto kao i Lord Combermere, imao još paranormalnih iskustava. 1935.godine, tada već Air Marshall (čin u Royal Air Force ravan generalu kopnene vojske) Sir Victor Goddard je sa svojim Hawker Hart dvokrilcem poleteo iz Edinburga u Škotskoj ka svojoj bazi u Andoveru u Engleskoj, odlučivši da usput preleti napušteni aerodrom u mestu Drem blizu Edinburga. Neupotrebljavani aerodrom je, još u to vreme, zarastao u korov, hangari su se raspadali i krave su se napasale na mestu gde su avioni pre bili parkirani. Goddard je zatim nastavio svoj let za Andover ali je naišao na neobičnu oluju. Usled jakih vetrova u neobičnim, braon-žutim oblacima izgubio je kontrolu nad avionom i počeo spiralan pad ka zemlji. Uspevši u poslednjim momentima da povrati kontrolu, uvideo je da njegov avion ponovo ide u smeru napuštenog aerodroma u mestu Drem. Kada se približio aerodromu, nevremena je odjednom nestalo i on se našao leteći kroz savršeno sunčan dan.

Ali ovaj put, dok je leteo preko aerodroma, zapazio je da sve izgleda potpuno drugačije. Hangari su bili kao novi, i četiri aviona bila su na zemlji od kojih su tri bili prepoznatljivi dvokrilci, ali obojeni u žuto što ga je začudilo, a četvrti je bio jednokrilac kojih RAF 1935.godine nije imao. Mehaničari su bili obučeni u plave uniforme što je Goddard-u bilo veoma čudno jer su u to vreme svi RAF mehaničari nosili braon uniforme. Također ga je zbunila činjenica da ga niti jedan od mehaničara na pisti nije primetio dok je preletao aerodrom. Sir Victor Goddard je zatim ponovo uleteo u nevreme ali je ovaj put uspeo da srećno stigne u Andover.RAF je tek 1939. godine počeo da boji avione u žuto, uveo jednokrilce koje je Goddard video na pisti i promenio boju uniforme avio-mehaničara u plavo. Da li je Goddard nekako uspeo da poleti četiri godine u budućnost i da se zatim vrati nazad kroz vreme je misterija koja i dan danas čeka objašnjenje.Misterije


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Duhovi  |  Poslato: 12 Maj 2013, 21:09
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Braun dama

Slika

Ova fotografija poznata je pod imenom ‘The Brown Lady’. Veruje se kako se na njoj pojavila Lady Dorothy Townshend, supruga vikonta od Raynhama, Charlesa Townshenda. Townshendovi su živeli u mestu Raynham Hall u Norfolku u Engleskoj početkom 18. veka. Prema nekim izvorima Dorothy je pre udaje za Charlesa bila ljubavnica Lorda Whartona. Charles je svoju suprugu optuživao za prevaru. Dorothy je umrla 1726. godine. Ali godinama kasnije pričalo se kako su njena smrt i pogreb bili samo obmana pa da je Charles zapravo svoju suprugu zaključao u zabačen deo kuće gde je umrla mnogo godina kasnije.

MisterijeVrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Duhovi  |  Poslato: 12 Maj 2013, 21:10
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Devojčica u požaru, Shorpshir 1995

Slika

19. novembra 1995. u požaru je izgorela većnica u Shorpshireu u Engleskoj. Mnoštvo okupljenih meštana gledalo je kako građevina polako gori i nestaje u vatri. Ovu fotografiju je s druge strane ulice snimio Tony O’Rahilly. Na fotografiji se vidi devojčica koja stoji na ulazu. Ali za vreme požara je niko od okupljenih ljudi nije video. Prema legendi, 1677. godine je u požaru izgorelo mnogo drvenih kuća. Taj je požar izazvala djevojčica koja se zvala Jane Churm slučajno dodirnuvši krov svećom. Zbog toga mnogi vjeruju da njen duh uvijek posjećuje to područje.


Misterije


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Duhovi  |  Poslato: 12 Maj 2013, 21:11
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Duhovi na raskrsnici – 7. januar 2010.

Slika

Ovu sliku je snimila djevojčica koja je putovala sa roditeljima. Prolazili su putem koji se nalazi južno od San Antonia(Texas). Na raskrsnici puta i železničke pruge, dogodila se strašna saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradalo nekoliko dece. Naime na njihov školski autobus je naleteo voz. Samo se nekoliko dece uspelo spasiti izašavši kroz prozor. Od tada se na tom mestu pojavljuju njihovi duhovi koji uzbrdo preko pruge guraju uništeni automobil pa guraju automobile slučajnih prolaznika dalje od pruge. Kako bi se sam uvjerio u to jedan je čovek zadnji deo automobila premazao puderom. Prilikom prelaska pruge nije se događalo ništa neobično. Ali kada je izašao ostao je šokiran. Na mestu gde je stavio puder nalazili su se otisci dečjih ruku.


Misterije


Vrh
neno
Post  Tema posta: Re: Duhovi  |  Poslato: 17 Mar 2017, 00:05
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 10 Feb 2017, 19:00
Postovi: 771

OffLine


Šta se ovdje dogodilo?? [smusen.jpg]


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   
cron

Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker