Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 27 Okt 2020, 22:49


Autoru Poruka
Okano
Post  Tema posta: Magična zona (gatanje, magija i verovanja )  |  Poslato: 09 Dec 2012, 16:19
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Tehnike gatanja: Sudbina zapisana u plamenu sveće

Naučite kako da tumačite govor vatre: otkrijete da li će vam se ostvariti želje i šta donosi budućnost

Slika

Kao jedan od četiri osnovna elementa, vatra ima važnu ulogu u magiji: donosi razaranje, ali i ponovno rađanje, simbol je dualiteta, razaranja i stvaranja, pokretač kreativnosti i napretka. Još od drevnih vremena smatra se najvećom svetinjom, o čemu govore mnoge legende i običaji. Verovalo se da ima božansko poreklo i da je najveća svetinja o čemu govori i legenda o Prometeju koji je ukrao plamen sa Olimpa zbog čega ga je Zevs stavio na strašne muke: bacio ga je u okove na brdu Kavkazu i poslao orla Etona da mu svaki dan kljuca jetru. U našim narodnim predanjima, vatra, odnosno ognjište predstavlja zaštitu i srce doma. Osim što se pomoću nje izvode razne vradžbine, vatra može da otkrije i buduće događaje. Postoje razne tehnike gatanja vatrom, a upoznajemo vas sa onom koja se izvodi pomoću sveća.

Energizacija sveća
Magija je u suštini manipulisanje energijama, a svaki rekvizit koji se koristi u vradžbinama mora da se posveti, odnosno energizuje. To važi i za sveće koje se upotrebljavaju u gatanju. Da bi proricanje bilo uspešnije, treba obratiti pažnju i na druge elemente poput mirisnih ulja kojima se premazuju sveće, dana kada se izvodi gatanje, kao i na mesečeve faze.
Kada je reč o izboru sveća najbolje je odabrati one od prirodnog voska koje se energizuju tako što se odozgo prema dole premazuju mirisnim uljem napravljenim od jednakih delova pačulija, ruže i lavande, uz izgovaranje bajalice: “O, večni plamenu, molim te da mi uvek kazuješ samo istinu i uputiš na pravi put!”.

Jačanje koncentracije
Nakon energizacije, sveća je spremna za gatanje, ali treba da se pripremi i osoba koja želi da vidi budućnost. Nekoliko dana pre početka gatanja, treba vežbati koncentraciju. Svakodnevno odvojte petnaestak minuta tokom kojih treba da “isključite” misli. Sedite, zažmurite i pustite misli da slobodno teku, ne fokusirajući se ni na jednu od njih. Poenta je u tome da se postigne “praznina”, odnosno da nijedna misao više ne prolazi kroz glavu. Prvih dana to vam sigurno neće uspevati, potrebno je dosta strpljenja i vežbanja da bi se postiglo takvo stanje.

Povoljni dani za gatanje
Dani kada se “nebo otvara” i daje odgovore na sva pitanja jesu utorak i petak, a najbolje vreme su večernji sati, u fazi mesečevog rasta, nikako nakon punog meseca.
Stavite sveću u svećnjak, postavite ga na sto i pustite neku laganu, opuštajuću muziku. Dišite polako i ravnomerno. Zapalite sveću, a onda zažmurite i koncentrišite se na želju (na primer – da li ću dobiti posao, pomiriti se sa prijateljicom, položiti ispit…). Žmurite nekoliko trenutaka razmišljajući o želji, a onda otvorite oči, zagledajte se u plamen sveće i počnite da tumačite njene poruke.

Poruke iz plamena
Možda će vam u početku biti malo teže da odgonetnete ono što vam poručuje plamen, ali vremenom ćete bez problema moći da tumačite govor vatre.
Prvo treba da obratite pažnju na visinu plamena. Ukoliko je slab, ukazuje na neizvesnost, moguće poteškoće u ostvarivanju želje ili će za to biti potrebno više vremena. Visok plamen ukazuje na srećne okolnosti i brzo ostvarenje želje. Ukoliko je u početku mali, a kasnije počne da se razigrava i jača, to znači da će vam u ostvarenju želje pomoći neko sa strane. Ako pak, počne da iskri, to je odličan predznak i najavljuje veliku sreću.

Pojava čađi upozorava da imate mnogo neprijatelja i da neko veoma uticajan ometa ostvarenje vaše želje. To ćete sprečiti tako što ćete u tom trenutku običnom iglom tri puta preseći plamen sveće. Plamen koji je u početku visok i postepeno se smanjuje ukazuje na teškoće u realizovanju želje, pa je poželjno da izgovorite molitvu kako biste poništili lošu energiju. Ovo su osnovna uputstva za tumačenje govora vatre, a vremenom, kada vam se čula izoštre, moći ćete da vidite mnogo više.

Slike u vatri
Napredniji stepen gatanja svećama zahteva veće iskustvo i bolju koncentraciju, a tada ćete biti u stanju da u plamenu sveće vidite prave male “filmove”. Dok sveća gori, treba da se zagledate u plamen bez treptanja. Posle nekog vremena počeće da vam se ukazuju slike – likovi, figure, događaji, kao i važni simboli (srce, krst, pismo…), koje ćete vremenom naučiti da tumačite.

Izvor: Magični život


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Magična zona (gatanje, magija i verovanja )  |  Poslato: 09 Dec 2012, 16:37
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Svete životinje: Mačke donose (ne)sreću

Vekovima obožavane i osporavane, mačke nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ne mogu se pripitomiti, a veruje se da vide budućnost, osećaju prisustvo duhova i detektuju mesta sa geopatogenim zračenjem

Slika

Legenda kaže da je nekada davno bog boravio na zemlji i delio milost svim bićima. Tako dođe dan da okupi sve životinje i upita ih za njihove želje. Lav poželi da bude car životinja, lisica da je obdari lukavstvom, leptir lepotom…

Na kraju reda čekalo je jedno mače. Upita ga bog šta bi želelo, a mače mu odgovori: “Milostivi bože, ne znam šta da poželim jer si već podelio sve što je vredno”. Bog ga tada ohrabri rečima da ne obraća pažnju na to jer je on svemoćan i može da mu ispuni svaku želju. “Ako je tako”, reče mače, “onda mi daj pomalo od svega toga”.

Bog ispuni želju mački koja je tako postala lukava, misteriozna, uvek se dočekuje na noge i za nju se kaže da ima devet života. Veruje se da ova životinja može da oseti prisustvo duhova ili loše energije u domu, nepogrešivo detektuje geopatogeno zračenje koje ih privlači. Zato se u narodu veruje da valja izbegavati mesto na kojem mačka voli da leži.

Počasno mestu u raju
Svaki narod i religija imaju svoju verziju o nastanku mačke. Hrišćanska glasi ovako: u biblijska vremena, tokom velikog potopa, na Nojevoj arci nastao je problem: miševi su se razmnožavali brže nego ostale životinje i postojala je opasnost da pojedu svu hranu. Uplašen, Noje se obrati bogu za pomoć. U tom trenutku, lav kinu i stvoriše se dve mačke koje su za kratko vreme rešile problem sa viškom miševa.

Arapska legenda objašnjava čuvenu mačju osobinu da se bez obzira na to sa koje visine padnu uvek dočekaju na noge. Prorok Muhamed imao je mačku Meucu, koju je veoma voleo. Jednog dana, životinja je zaspala na rukavu tunike koju je prorok nosio kada je išao na molitvu. Kada je ugledao mačku kako spava, zaključio je da je bolje odrezati rukav nego narušiti njen san.
Kada se vratio sa molitve, zatekao je mačku budnu. U znak zahvalnosti na ukazanom poštovanju, ona se podiže na stražnje noge i pokloni mu se. Dirnut, Muhamed rukom tri puta pređe preko leđa mačke koja je tako dobila sposobnost da se pri svakom padu dočeka na noge.

Frejine kočije
U mnogim kulturama postoji strah od crne mačke, a koren ovog sujeverja potiče iz srednjeg veka. Pošto ove životinje lutaju noću, za njih su govorili da su veštičje sluge, da su oličenje zla, pa su u doba inkvizicije bile spaljivane zajedno sa ženama optuženim za veštičarenje.

Vladalo je mišljenje da donose nesreću onome kome preseku put, pa ako bi ta osoba prošla bez posledica, nju bi prozvali đavoljim štićenikom. U tu svrhu osmišljena je zaštita, pa osoba kojoj crna mačka preseče put treba da izgovori bajalicu: “Crna mačko, pređi preko puta i donesi sreću mom domu. Kad sam na putu, donesi mi sreću kud god da krenem.”

Freja, norveška boginja ljubavi i plodnosti, uvek se vozila kočijamau u koje su bile upregnute dve crne mačke. Nakon sedam godina verne službe, Freja je rešila da ih nagradi pa im je dala sposobnost da se preruše u žene kad god to požele: tako su nastale veštice…

Izvor : Magični život


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Magična zona (gatanje, magija i verovanja )  |  Poslato: 09 Dec 2012, 16:43
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Kako da ostvarite želje…


Slika

Ritual za bržu prodaju kuće
Ukoliko ste se odlučili da menjate dom, pomaže ovaj isprobani ritual, koji između ostalog oslobađa i od emotivne veze sa kućom: u keramičku ili staklenu posudu stavite nekoliko kristala po svom izboru, a zatim sipajte vodu.

Stanite ispred kuće licem okrenuti ka ulazu i izgovarajte sledeću bajalicu: “Ovde sam da povratim svoj duh, svoje vreme, sećanja i energiju, kako bih se odvojila od ove kuće”.

Zatim prošetajte kroz celu kuću, sve vreme držeći posudu sa kristalima i zamišljajte kako se u nju slivaju sve lepe uspomene koje vas vezuju za taj prostor. Nakon toga, posudu odnesite u kuću u kojoj sada stanujete i držite je u dnevnom boravku.Slika

Čarolija za veće grudi
Ovaj ritual mogu da izvode i osobe koje žele da smanje grudi (ima i takvih) jer je poenta u transformaciji, a sve uz pomoć čudesne Venere. Sačekajte da padne noć i odaberite prozor u kući sa kojeg se može videti mesec.

Ugasite svetlo, skinite svu odeću sa sebe i stanite ispred prozora sa sklopljenim dlanovima kao za molitvu. Izgovarajte sledeću bajalicu: “Venero, boginjo lepote, boginjo moći, zaštitnice žena, boginjo ljubavi, molim te da se odazoveš na moj poziv. Saslušaj me, učini da postanem što više nalik tebi. Podari mi nenadmašnu lepotu i predivne grudi. Neka bude tako”.

Potom se obucite, a na prozor ostavite jedan cvet kao poklon boginji ljubavi. Ujutru taj cvet stavite ispod uzglavlja i ponavljajte ritual četrdeset dana. Pored toga, svaki put u toku dana kada pomislite da niste dovoljno privlačni, ponovite ovu mantru u sebi. Nakon četrdeset dana, uzmite sve cvetove koje ste držali ispod uzglavlja i bacite ih u reku.

Izvor: Magični život


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Magična zona (gatanje, magija i verovanja )  |  Poslato: 09 Dec 2012, 16:48
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Vedskom magijom do suđene osobe

Izvodeći rituale u kojima prizivaju božanstva izvodeći određene rituale i izgovarajući bajalice, drevni narodi su veoma uspešno pronalazili životnog saputnika

Slika

Vede su najstariji zapisi na svetu a obuhvataju sveta znanja iz područja duhovnog i materijalnog života. Smatra se da je to, zapravo, istina koju su preko meditacije primili rišiji direktno od Boga. Pisane na sanskritu, vede su, u suštini, vodič ka najvišim duhovnim nivoima i upućuju na način života kojim se postižu harmonija i blagostanje.

Osim fascinantnih otkrića iz oblasti matematike, astronomije i astrologije, u njima su zabeležana i magijska znanja pomoću kojih se proricala budućnost, obezbeđivalo potomstvo, sticala hrabrost i nepobedivost, ali i budila strast i privlačila suđena osoba.

Božji glas

Pre nekoliko hiljada godina, vedska kultura, koja se zasnivala na svetim spisima, cvetala je na teritoriju današnje Indije, Pakistana, Avganistana, Irana i drugih azijskih zemalja. Autoritativna vladavina pobožnih careva i bramana bazirala se na religioznim načelima svetih spisa veda koje sadrže znanje preuzeto od Svevišnjeg na početku stvaranja, a prenosilo se s kolena na koleno, preko lanca duhovnih učitelja rišija. Postoje četiri vede – Rig, Sama, Jađur i Atarva, pisane u obliku stihova čije strofe sadrže više od 24.000 mantri, posvećenih božanstvima prirode, zemlje, vatre i kiše, ali i onih koje donose blagoslov i osiguravaju mir, sreću i blagostanje. Vede takođe uče o određenim principima života, u skladu sa univerzumom i evolucijom.

Moćni rituali prizivaju muža

U Indiji se i danas čvrsto veruje u tajanstvene moći vedskih bajalica. Jedna od najpoznatijih jeste ona koja pomaže devojci da pronađe muža i dobro se uda, a izvodi se u prisustvu maga.. Tada mag, zajedno sa devojkom, prema nalogu i uputstvu iz veda, izgovara sledeće reči: ”Ja tražim muža”, kaže devojka. Na to se uključuje mag: ”Sedeći ovde raspletene kose, podsećam na osobu pred ogromnom procesijom koja traži muža za ovu nevestu bez ženika. O, Arjamane! Ova žena ne može više da izdrži da gleda brakove drugih žena. Sad, posle ovog obreda, druge će žene doći na njeno svadbeno veselje! Datar drži Zemlju, planete, nebo. O, Datare, stvori za mene udvarača, stvori mi muža!”

Obred za neženju

Kada je reč o muškarcima koji traže svoju srodnu dušu, za vreme punog meseca izgovara se moćna bajalica: ”Svemoćnom strelom ljubavi probadam tvoje srce, o, ženo! Ljubav koja nelagodu stvara, preplaviće te, biće to ljubav prema meni! Ta strela koja leti istinski i pravo, u tebi će razgoreti želju. Njen vrh je od moje ljubavi, a njen džilit moja odlučnost da te posedujem! Eto, srce je tvoje probodeno… Ti si sva u mojoj vlasti…”Ovu bajalicu prati pravljenje strele (i mahanje njome), koja je fizički pandan imaginarne ljubavne strelice.

Vradžbine za potomstvo

Kada par stupi u brak, da bi što pre dobio naslednike, izgovaraju se bajalice za lakše začeće. ”Gle, seme se pomešalo, a to je put ka rođenju sina. To je uredio Pragapati, Anumati, Sinivali, oni ga napraviše. Pragapati će urediti da se ženska deca rađaju kod drugih – nama će napraviti sina!” Kada magija “pomogne” i žena začne, onda se obavezno baje da ne bi došlo do pobačaja…

Izvor : Magični život


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Magična zona (gatanje, magija i verovanja )  |  Poslato: 09 Dec 2012, 16:50
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Bela magija: Čarolije za razbuktavanje strasti

Većina dugogodišnjih parova u jednom trenutku suočava se sa činjenicom da se “vatra” između njih polako gasi. Isprobajte ove zabavne i nadasve delotvorne rituale i unesite novo uzbuđenje u vezu

Slika

Još u pradavna vremena, seksualnoj magiji pridavao se veliki značaj. Verovalo se da je ljubavna ekstaza trenutak u kojem se osoba stapa sa božanstvom i da se tom prilikom oslobađa ogromna energija. Pošto je magija po definiciji upravljanje energijama radi ostvarenja određenog cilja, u doba drevnih magova bilo je uobičajeno da se neki rituali izvode uz seksualno opštenje.

Vremenom, seks je postao moćno sredstvo za manipulaciju: žene su znale da pomoću ljubavnih veština mogu da okupiraju srce i dušu svakog muškarca, što im je donosilo veliku korist, jer su bile bez gotovo ikakvih prava. U staro doba veliki broj pripadnica svih staleža kroz seks je ostvarivao svoje ciljeve i obezbeđivao sebi status u društvu. Seks je danas važan deo ljubavne veze, a kada u braku ili vezi ponestane strasti, partneri se razilaze. Pametne žene to nikada neće dozvoliti, uvek će nastojati da osveže svoj seksulani život i rasplamsaju strast.

Osnovne pripreme

Za dobar seks važno je pripremiti “teren”: zapaliti mirišljave sveće i tamjan od ruža da energetski očiste prostor, pustiti laganu muziku i nakapati po posteljini malo ulja pačulija ili ruže. Igru započnite u kupatilu, zajedničkim tuširanjem, kako bi voda “sprala” lošu energiju i stres… Trljajte jedno drugo sunđerom punim pene, dodirujte se i sve vreme gledajte u oči. Na taj način uspostavljate kontakt na mentalnom, fizičkom i duhovnom nivou, što je preduslov za vrhunsko uživanje…

Kokos – afrodizijak

Miris kokosa nadražuje čula i budi strast i zato napravite od ovog ploda svoj čarobni afrodizijački rekvizit.

Sastojci:

1 plod kokosa

5 raličitih vrsta čokoladnih likera

med

melasa

beli šećer

braon šećer

parfem s feromonima

žuta sveća

ružičasta traka

Postupak: U petak uveče probušiti kokos cevčicom i pustiti sok da iscuri u čašu. Plod potom preseći napola, pa u jednu polovinu sipati likere, med, melasu, šećere, kokosovo mleko i nekoliko kapi parfema s feromonima. Voditi računa o tome da smeša ne prelazi više od polovine polutke ploda.

Dobro izmešati, poklopiti drugom polovinom i čvrsto obmotati ružičastom trakom. Staviti kokos na postolje, pa ispred njega zapaliti sveću i izgovoriti bajalicu: “Boginjo Venero, podari mi strast jaču od vatre”. Kokos ostaviti da odstoji 24 časa, a potom ga baciti u reku i obavezno zahvaliti boginji na uslišenoj molbi.

Izvor : Magični život


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Magična zona (gatanje, magija i verovanja )  |  Poslato: 09 Dec 2012, 16:54
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Đurđevdanski rituali za bogatstvo

Uoči 6. maja izvode se obredi kojima se “prizivaju” novac i zdravlje, ali i teraju veštice i demoni

Slika

Đurđevdan, koji se slavi 6. maja, jedan je od najvećih svetkovina u Srbiji. Postoji običaj da se tog dana žrtvuje jagnje koje se, uz niz magijskih rituala, namenjuju Svetom Đorđu. Takođe, krvlju koja se tom prilikom prikupljala nekada su se iscrtavali krstići na čelu, obrazima, bradi i grudima ukućana, pa su se potom spirali “nenačetom” vodom sa izvora.

Verovalo se da ovaj ritual ima neverovatnu zaštitnu moć i da cele godine štiti od vradžbina i uroka. Veoma je važan prvi petak pred Đurđevdan (Vlasi taj dan zovu Vinjera bujedzilor ili Biljni petak), kada se izvodi obred prikupljanja prvih prolećnih plodova i cveća, od kojeg devojke pletu vence, poznate kao bujeci. Pre zore, po rosi, odlaze u prirodu, umivaju se na izvoru, a potom beru biljke i korenje koji se kasnije tokom godine koriste za lečenje i spravljanje magijskih napitaka i afrodizijaka.

Kukurek za blagostanje

Čudesnu moć, po verovanju, ima stručak kukureka ubran na Biljni petak, ali na mesto odakle je iščupan obavezno treba staviti parče hleba. Venac od tog kukureka nekada se stavljao ovcama oko vrata, ali se danas praktikuje presovanje u poslovnim knjigama, udžbenicima, pod tastaturom, odnosno ispod svakog predmeta koji pomaže u sticanju materijalnog bogatstva.

Tokom večeri, treba ponovo otići na mesto gde je ubrana ova čudesna biljka, zapaliti vatru i čekati ponoć. Tada se, tvrde oni koji su tome prisustvovali, na nebu pojavi kratka blješteća svetlost koja svakoga ko je vidi ubrzo učini bogatim. Slično verovanje i danas postoji po selima jugoistočne Srbije. Tamo se uveče na Biljni petak, na svetim mestima, na raskrsnicama, uz pećine ili reku, okupljaju devojke i mladići, a kasnije i ostali seljani. Tako počinje kolektivni ritual za zdravlje i plodnost koji se završava smehom, igrom i pesmom.

Ritualno umivanje skida uroke

Đurđevdan je idealan za izvođenje rituala kojima se skidaju čini, tera crna magije i otklanjaju uroci nabačeni tokom prethodnih pet meseci. U tu svrhu najčešće se izvodi “ritualno umivanje”: oko posude u kojoj se farbalo prvo uskršnje jaje (crveno, naravno), obmotaju se stručci kukureka, omana i ljošćana, a potom se u nju naspe voda i ostavi da prenoći na kućnom pragu ili pored neke biljke, tako da se zorom u nju slije i rosa.

Tom vodom se na Đurđevdan umivaju svi ukućani da bi sa sebe skinuli čini, uz misao da dobro pobeđuje zlo. Takođe, uoči slave, ispred kuće treba ostaviti dva-tri stručka omana, pa ih, kad se narose, uneti u sobu i okačiti da se suše. Osušena biljka kasnije se koristi prilikom izvođenja raznih ljubavnih rituala, a veruje se i da čudesnu moć ima i bosiljak koji je u noći pred Đurđevdan pokupio rosu.

Izvor : Magični život


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Magična zona (gatanje, magija i verovanja )  |  Poslato: 09 Dec 2012, 16:57
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Bela magija: Činima protiv psihičkih tegoba

Ako vas s vremena na vreme hvata depresija, obuzima bes ili ne znate kako da se pomirite sa nekim, poslužite se belom magijom

Slika

Otklonite bes

Ukoliko ste zbog nečijeg postupka ili neprijatne situacije osetili bes, izvedite ovaj ritual i izbacite to iz sebe. U predvečerje zapalite belu sveću, udobno se smestite i zagledajte u plamen razmišljajući o lepim stvarima koje su vam se desile u prethodnom periodu.

Nakon petnaestak minuta izgovorite sledeću bajalicu: ”Ono što me je uznemirilo neka ide od mene, a umesto toga neka me ispune ljubav i sreća. Otarasila sam se besa i moje je srce mirno.”


Čišćenje od negativne energijeDa biste očistili dom od negativne energije, jednom nedeljno izvedite ovaj ritual. Tačno u podne, zapalite belu sveću i izgovorite bajalicu: ”Majko zemlje, vetra, vode i vatre, molim te, očisti ovaj dom od negativne energije. Očisti moje telo i tela mojih najmilijih, ne dozvoli da se bolest useli u njega. Blagoslovena da si, majko zemlje, vetra, vode i vatre.”
Pročišćavanje emocija

Ove čini izvode se na mlad mesec i pomažu da se otklone loše misli i negativne emocije, a donose i jasno rasuđivanje. Za ritual su potrebni: – bela sveća, – bokal vode (najbolje izvorske) – morska so – suva žalfija – kandilo Zapalite sveću i izgovarajte naglas: ”Pozivam četiri elementa: vodu, vazduh, vatru i zemlju da me očiste od loših misli i mrzovolje”.

Brzo pređite rukom iznad plamena izgovarajući: ”Neka vatra spali sve loše misli”. Uzmite so u ruke i protrljajte je između dlanova izgovarajući: ”Oslobađam se svih blokada koje me sputavaju i ne dozvoljavaju mi da jasno rasuđujem”.

Stavite žalfiju u kandilo i zapalite je, pa kada dim počne da se širi prostorom, izgovorite sledeću rečenicu: ”Neka mi ovaj vazduh pročisti misli i neka one budu jasne i brze”. Potom potopite ruke u vodu uz bajalicu: ”Moćna vodo, odnese sve što je loše. Sada sam čista i mirna, misli su mi jasne kao kristal. Razumem sve što mi srce poručuje.”
Pomešajte pepeo biljaka sa solju, sve zajedno stavite u vodu i prospite u dvorište.
Prizovite radost

Ovaj ritual izvodi se za vreme punog meseca. Stavite na sto tri crvene sveće, zapalite ih, a potom oko njih pospite latice crvenih ruža. Pustitite da plamen gori nekoliko minuta, a onda izgovorite: ”Crvena je boja radosti i donosi mi osmeh na lice. Crvena je boja života i ljubavi, ispuniće me lepim mislima.

O, najlepša bojo, blagoslovi me svojom radošću i srećom”. Ovaj ritual izvodi se tri noći zaredom uvek sa istim svećama. Kada završite, pokupite latice i ostatke sveća, i bacite ih u reku. Nakon toga polako pođite kući ne okrećući se.

Izvor : Magični život


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Magična zona (gatanje, magija i verovanja )  |  Poslato: 09 Dec 2012, 16:59
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Čarolija cveća za srećniji život

Cvećem se iskazuju ljubav, radost, tuga, a ukoliko se upotrebi u određenim ritualima, pomaže da se saznaju budući događaji ili postignu zacrtani ciljevi

Slika

Od davnina se cveću se pripisuju magijske i božanske moći. Svojom lepotom ali i mirisom, nikog ne ostavlja ravnodušnim, a u njemu naročito uživa lepši pol. Gotovo da nema rituala koji ne zahteva upotrebu bar jedne biljke, jer svaka od njih ima specifičnu mističnu moć.


Voli, ne voli…Nekadašnja tradicija nalagala je da žena bude u kući i brine se o porodici, a suprug je bio taj koji je obezbeđivao sredstva za život. Dobrom udajom, žena bi obezbedila sreću, a lošom bi natovarila bedu na leđa i zlopatila se ceo život. Ostati neudata bila je najveća moguća kazna, pa su se devojke svim silama trudile da izbegnu taj strašni usud.

Da bi virnule u svoju sudbinu, uzimale su cvet bele rade i otkidale laticu po laticu govoreći: “Voli me, ne voli me”, pokušavajući da dokuče namere momka koji im se udvarao. Ako bi na kraju ostala samo jedna latica, koja bi značila “voli me”, devojčinoj sreći nije bilo kraja jer je to nagoveštavalo svadbena zvona. Postojao je još jedan način da se otkrije suđena osoba: uveče se pod jastuk stavi lovorov list, a mladić koji dođe u san budući je suprug.

Da bi saznale kakav će im biti brak, tek udate žene u kosu bi stavljale tri karanfila i nosile ih 24 sata. Karanfil koji bi prvi počeo da se suši, označavao bi problematičan bračni period: onaj iza levog uha nagoveštavao je teškoće na početku braka, onaj na vrh glave probleme u zrelim godinama, dok je suv cvet iza desnog uha ukazivao na nesuglasice pod stare dane.


Mirisni snoviMistici posebnu pažnju pridaju govoru cveća i tumačenju snova u kom su se pojavili. Smatra se da je dobar znak sanjati jasmin, ljiljan, hrastove, masline, palme, korov, trnje i pelin. Međutim, breza, trešnja, šljiva, orah i uvela ruža u snu najvaljuju nevolje. Žene je najviše uznemiravao san u kome su videle drvo oraha jer je to značilo da im je partner neveran.

S druge strane, veoma su se radovale ako sanjaju kajsiju, jabuku, smokvu ili grožđe jer je to značilo dobro zdravlje ili poruku bolesniku da će uskoro ozdraviti. Ipak, najveća sreća je sanjati hrast koji je ukazivao na dugovečnost. Dobar znak su i raskošni, rascvetali bokori cveća jer je to najavljivalo veliku sreću. Osušeni list pelina koji bi se stavio pod jastuk obezbeđivao je nepogrešiv uvid u buduće događaje.


Ljubičice i maline donose berićetI danas mnogi u džepu nose detelinu sa četiri lista da bi privukli sreću, ili list imele u novčaniku za berićet. U ljubavnoj magiji najviše se koriste ruže i to crvene, a pomoću njih može da se osvoji svaka osoba. Da bi se obezbedio poslovni uspeh, pomoći će magični rituali u kojima se koriste ljubičice, maline i krastavac.

U feng šuiju, tradicionalnoj kineskoj veštini uređenja doma, cveće takođe ima važnu ulogu. Da bi se izbegla akumulacija loše energije, iz kuće je poželjno izbaciti kaktuse i cveće sa oštrim listovima, dok se pozitivan efekat postiže bambusom i biljkama sa mesnatim lišćem. Najomiljenije je krasula, koja, kako se veruje, privlači novac.


Šapat cvećaEzoteričari tvrde da cveće može da govori, a tu se pre svega misli na njegovu energiju. Svako od nas ima svoj omiljeni cvet, pa i sama pomisao na njega stvara prijatno osećanje. Ako ste opterećeni nekim problemom, ezoteričari tvrde da cveće može da ga reši. Pred smiraj dana sedite u udubnu stolicu, uzmite u ruke svoj omiljeni cvet i držite ga nekoliko minuta, potom ga prislonite uz grudi, da bi vam se izjednačile energije.

Ostanite u tom položaju nekoliko trenutaka i nakon toga, otvorite cvetu svoju dušu i recite mu sve što vas muči. Kada završite, nastojte da ne razmišljate ni o čemu, jednostavno se prepustite trenutku i čekajte jer će uskoro stići odgovor u obliku misli koja će vam se ugnezditi u umu. Po radosnom treptaju srca, znaćete da ste dobili pravi savet…

Izvor: Magični život


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Magična zona (gatanje, magija i verovanja )  |  Poslato: 09 Dec 2012, 17:03
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Tehnike gatanja: MOĆ VATRE ISPUNJAVA ŽELJE

Pomoću sveća i mirisnih ulja, saznaćete kakve su šanse da ostvarite zacrtane ciljeve

Slika

Vatra ima mističnu moć, a pomaže i u proricanju, što su praktikovali i drevni mudraci okupljajući se oko ognjišta i tumačeći poruke plamenih jezika.

U rimsko doba, device su životom čuvale večni plamen iz hrama boginje Veste koji nipošto nije smeo da ode iz svetinje. Boginja je pomoću plamena proricala sudbinu, a njene metode i danas se praktikuju: ezoteričari rešavaju mnoga životna pitanja i nedoumice upravo zahvaljujući vatri. Ukoliko želite da proričete vatrom, isprobajte metodu svećama koja se izvodi u tri koraka.


Prvi korak – izaberite odgovarajuću sveću

Za proricanje je najbolje koristiti sveće od prirodnog pčelinjeg voska, a u skladu sa željom potrebno je izabrati određenu boju da bi se uskladile energije:

Bela sveća koristi se ako su pitanja u vezi sa mirom i harmonijom u domu, na poslu… Crna odbija negativnu energiju i pomaže da se nešto privede kraju. Braon sveću ćete uzeti ukoliko želite da pronađete izgubljenu stvar. Ljubičasta razrešava nedoumice u vezi sa ambicijama i bogatstvom.

Plava se koristi ako je u pitanju zaštita, izlečenje i srećno okončanje sudskih procesa. Zelena se pali ako je sfera interesovanja novac, sreća u kockanju, uspeh u biznisu, pronalaženje posla. Pink svećom se čara za ljubav i romansu. Crvena daje odgovore na pitanja u vezi sa strašću, požudom i akcijom. Narandžasta se pali za kreativnost i otvaranje novih puteva. Žuta donosi dobro raspoloženje i rešava neke duhovne nedoumice.


Drugi korak – idealan dan za gatanje

Svakim danom vlada planeta koja zrači određenom energijom. Ponedeljak je u vladavini Meseca i dobar je za vračanje u vezi sa domom i porodicom, a osim toga jača žensku intuiciju. Utorkom vlada Mars, zbog čega je ovaj dan idealan za gatanje koje se odnosi na strast i seks.

Sreda je dan Merkura, planete komunikacije, pa je pogodna za vračanje povezano sa putovanjem, pisanjem… Četvrtkom gospodari Jupiter i tada valja gatati uz sveću ako želite da nešto proširite ili unapredite – posao, životni prostor… Petak je dan ljubavi jer je u vladavini Venere, pa ako ste u potrazi za partnerom ili imate problema u vezi, ovo je prava noć za gatanje vatrom.

Subotom vlada senzibilni Saturn koji daje odgovore na pitanja u vezi sa karijerom, nekretninama ili nečim drugim što donosi sigurnost. Nedelja je u znaku vladavine Sunca, pa ako vam je potreban uspeh u svim sferama života, ovo je najbolji dan za gatanje.


Treći korak – izbor odgovarajućeg ulja

Ako ritualom nešto prizivate, onda sveću mažite od kraja ka vrhu, a ukoliko želite nečeg da se oslobodite, mažite je uljem u obrnutom smeru.

Za ljubav: gardenija, ruža, lavanda ili jasmin

Za požudu: cimet, đumbir, nerolija

Za novac: badem, mint ili izop

Za izlečenje: ruzmarin ili sandalovina

Za zaštitu: bosiljak, tamjan ili smirna

Za sreću: ljiljan

Za mir: kamilica.


Kako se gata?

Važno je da tokom rituala budete u čistoj i komotnoj odeći i da se osamite u nekoj prostoriji gde vas neće ometati zvuci. Opustite se i umirite misli da biste se kasnije lakše fokusirali na pitanje koje postavljate sveći.

Ritual počinje tako što na sto stavi stalak sa svećom koja se pali šibicom i to desnom rukom. Potom zatvorite oči, opustite se i koncentrišite na pitanje. Ostanite u tom položaju neko vreme, a zatim otvorite oči i polako posmatrajte plamen kako treperi. Tumečeći jačinu i boju plamena, doći ćete do odgovora. Budite vrlo precizni u izboru reči i postavite pitanja koja nikome neće naškoditi. Takođe, vodite računa o tome da za svako pitanje koristite novu sveću i da svaka od njih mora da izgori do kraja.

Govor plamena

Ukoliko je plamen jak i svetao, odgovor na pitanje je potvrdan. Ako mnogo treperi, to znači da ste isuviše zabrinuti i da treba da se smirite da biste hladne glave rešili problem. Plamen koji slabo treperi ili jedva gori ukazuje na to da postoji neka velika neizvesnost u vezi sa vašom situacijom i da nije pravo vreme za akciju…

Izvor: Magični život


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Magična zona (gatanje, magija i verovanja )  |  Poslato: 09 Dec 2012, 17:05
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Proricanje sudbine dominama

Postoje dve veoma jednostavne ali vrlo precizne metode pomoću kojih možete da saznate šta vas očekuje u narednih sedam dana, ali i tokom cele godine

Slika

Prvi metodPrevrnute domine staviti na ravnu površinu (sto) i dobro promešati. Svaka osoba koja učestvuje u ovoj igri bira samo jednu dominu koja određuje šta će se dešavati u narednih sedam dana.

Šest-šest: Pred vama je srećna nedelja u kojoj će novac pristizati iz neočekivanog izvora; Šest-pet: Iznenadić vas vest o veridbi ili rođenju; Šest-četiri: Briga će možda potrajati ali strpljenjem i mudrošću sve može da se reši na zadovoljavajući način; Šest-tri: Uzbudljiv društveni život. Učestvujte u svemu što se događa; Šest-dva: Neočekivan i zbunjujući poklon. Nemojte pokazati da ste mnogo iznenađeni; Šest-jedan: Srešćete starog prijatelja koji će vas zamoliti da mu pomognete. Ne obećavajte više nego što možete da učinite; Šest-belo: Neko koga ste uvek smatrali prijateljem neprijatno će vas iznenaditi. Možda će vas ogovarati; Pet-pet: Nedelja promena – možda ćete razmišljati o selidbi ili novom poslu; Pet-četiri: Nedelja u kojoj će sreća biti uz vas; Pet-tri: Nedelja koja će vam oduzeti više vremena nego što ste očekivali, ali će se to isplatiti; Pet-dva: Uzbudljiv period, usmerićete se na nova interesovanja i posetićete mesta na kojima niste bili; Pet-jedan: Nova romansa osvežiće vam dušu ali nemojte se zaletati; Pet-belo: Pred vama je prilično mračna nedelja, moguć je neprijatan razgovor ili rastanak; Četiri-četiri: Dugo putovanje donosi sreću. Ne odbijajte pozive na zabave, čak i ako to podrazumeva izdatke; Četiri-tri: Neočekivano ćete sresti nekoga za koga ste u prošlosti bili emotivno vezani. “Miriše” na uzbuđenje; Četiri-dva: Sve će doći na svoje mesto, posebno finansije; Četiri-jedan: Nedelja puna briga, i to zbog novca. Izbegavajte diskusije po svaku cenu; Četiri-belo: Neprijatna vest. Ostanite mirni i ne gubite staloženost ako vam je neko učinio neku gadost. Rana će brzo zaceliti; Tri-tri: Brinuće vas nečiji emotivni život; Tri-dva: Ne činite ništa pre nego što dobro razmislite. Ne kockajte se, jer vam ovo nije srećna nedelja; Tri-jedan: Neočekivana vest razjasniće stvari koje su vas zbunjivale; Tri-belo: Čuvajte se ogovoranja, neko širi neproverene glasine o vama; Dva-dva: Nekontrolisani izliv ljubomore; Dva-jedan: Ne pozajmljujte novac; Dva-belo: Pokušajte da zadržite mir – bes ne donosi ništa dobro; Jedan-belo: Veoma dosadna nedelja.


Drugi metodDrugi metod je jednostavniji i ukazuje na najvažnije događaje u životu tokom naredne godine. Odvojite sve domine na kojima je belo. Promešajte ostatak i izvucite tri: Šest-šest: Godina neočekivane sreće; Šest-pet: Uspeh u karijeri; Šest-četiri: Sreća i poboljšanje finansijskog stanja; Šest-tri: Harmonija u ljubavi; Šest-dva: Uzbudljiv društveni život; Šest-jedan: Prijatno putovanja i zanimljivo letovanje; Pet-pet: Godina napora, ali ishod će biti vrlo povoljan Pet-četiri: Godina prosperiteta; Pet-tri: Moguća romansa sa starim prijateljem ili poslovnim saradnikom; Pet-dva: Među kolegama ćete steći odanog prijatelja; Pet-jedan: Radno mesto zahtevaće više putovanja nego ranije; Četiri-četiri: Problemi sa novcem dominiraće tokom cele godine; Četiri-tri: Bogat ljubavni život; Četiri-dva: Prijatelji će vas uvaliti u nepredviđene troškove; Tri-tri: Godina ljubavnih romansi; Tri-dva: Imaćete i ljubav i novac Tri-jedan: Naobično putovanje prepuno iznenađenja; Dva-dva: Godina napretka i prosperiteta na svim poljima; Dva-jedan: Godina dobrih finansija i zanimljivih putovanja; Jedan-jedan: Nemirna i nestabilna godina. Putovaćete više nego što želite;

Izvor : Magični život


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   
cron

Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker