Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 19 Jan 2022, 13:20


Autoru Poruka
Okano
Post  Tema posta: Misterije arheologije  |  Poslato: 04 Jun 2013, 22:13
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
STVARI KOJE NE SMETE DA ZNATE
NITI SMETE DA VIDITE


Da li mi uopšte znamo šta se sve nalazi na našoj planeti.
Ko smo, šta smo i odakle smo. Ono što nam serviraju naučnici puno je velikih rupa i praznina, a da ne govorimo o onome što skrivaju od pogleda čitavog sveta. Razloge znaju samo oni, a nama ostaje samo da pretpostavljamo. Rekli su nam da naša civilizacija započinje pre oko 7000 godina.Babilon, Sumer, Asirija, Egipat... Šta je sa vremenom pre ovoga, i naravno sa dokazima vremena pre ovoga. Zašto nam sakrivaju civilizacije od pre 12.000, pa sve do 50.000 godina. Evo ovde ćemo vas malo prošetati po dalekoj istoriji i pokazati slike za koje neverujemo da ste ih ranije videli.


The Conoplja News


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: ZABRANJENA ARHEOLOGIJA  |  Poslato: 04 Jun 2013, 22:20
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
PIRAMIDE U KINI

Slika

Kada se spomenu piramide, tada je prva asocijacija na koju svi pomisle, egipatske piramide.Oduvek su izazivale divljenje svojom veličinom i tajanstvenošću.Ko je i kako uspeo sve to projektuje, šta se sve još u njima krije.Ali šta ako bi vam rekli da egipatske piramide nisu najstarije, najmisterioznije, najbrojnije i najveće na planeti, a da pritom ne mislimo na piramide Maja, Inka i Asteka. Radi se o piramidama za koje mnogi od vas nisu nikada čuli, niti su slutili da ovako nešto postoji.Ali, pripremite se...
Idemo u Kinu... U potpuno zabranjenu zonu oko grada Ksian, koji se nalazi u središnjoj kineskoj provinciji Šensi. Dobrodošli u zabranjeno područje stotina gigantskih piramida koje su potpuno nepoznate svetskoj javnosti.
Prvi put su se gigantske kineske piramide spomenule u javnosti u američkom listu 'Rocky Mountain News' 1947, godine. Autor ovog tajanstvenog teksta bio je pukovnik američke vojske Mauris Šenan, a tu je bila priložena i fotografija koju je 1945. snimio jedan američki pilot tokom II svetskog rata.Pilot je prevozio zalihe hrane za kinesku armiju preko Himalaja, a sama fotografija snimljena je oko 100 kilometara od grada Ksian.
To mu je uspelo, jer su tada kineske vlasti još odobravale slobodni prelet američkim avionima preko ovih teritorija.Kada su fotografije naknadno analizirane, došlo se do saznanja da je piramida visoka skoro 350 metara, tako da je dvostruko premašila visinu najviše piramide u Egiptu. Piramida je nazvana 'Bela piramida' i predstavljala je najveću piramidu na planeti Zemlji. (slika levo).Ako je Keopsova piramida visoka oko 150 metara, možete li zamisliti na šta liči Bela piramida.
Prošlo je skoro pola veka i tek tada su kineske vlasti dozvolile pristup prvom Evropljaninu u ovu zabranjenu oblast.Bio je to Austrijanac Hartvig Hausdorf koji je dva puta posetio Kinu 1994. Tokom svoje prve posete, u aprilu 1994., Hausdorf je imao priliku da vidi šest piramida u blizini grada Ksiana. Na povratku u Kinu, u avgustu iste godine, Hausdorf je na svojim snimcima uspeo da prebroji preko 100 piramida! Hausdorf je imao velike poteškoće da bi dobio dozvolu da doputuje u provinciju Šensi.
Kinezi mu nisu dopustili nikakvo arheološko iskopavanje. Kada su videli da je objavio slike piramida, momentalno su zabranile svakom strancu posetu ovoj zabranjenoj oblasti. U blizini Bele piramide, Kinezi su podigli i lansirnu rampu za svoj svemirski program, tako da su i zvanično proglasili ovu oblast vojno zaštićenom i potpuno nedodirljivom za spoljni svet.


Slika

Preko stotinu piramida nalazi se u zabranjenoj oblasti na otprilike 2000 kvadratnih kilometara.
Visina im se kreće od 25-100 metara, izuzimajući Belu piramidu od čak 350 metara.

Ove piramide su građene od tvrde gline i neke su već prilično oštećene. Jedan razlog je njihova velika starosti, a drugi je što su neke piramide oštetilo samo stanovništvo koje živi u blizini, koristeći glinu za gradnju svojih kuća.

Kineske vlasti više ne dozvoljavaju nikakva istraživanja u ovoj oblasti, a pogotovo približavanje piramidama. Njihova izjava ja da će neke buduće generacije imati pravo da prouče ove piramide. Ali šta se dešava u međuvremenu? Kineska vlada naredila je zasađivanje brzorastućih četinara koji su već uveliko prekrili mnoge piramide i od njih načinili šumovita brda. Posle par desetina godina biće potpuno pošumljene. Ako neko priupita za piramide, Kinezi će jednostavno reći, 'Gde vi ovde vidite piramide'.


Slika


The Conoplja News


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: ZABRANJENA ARHEOLOGIJA  |  Poslato: 04 Jun 2013, 22:24
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Evo još jedne kineske piramide koja je planski pošumljena

Slika

O starosti kineskih piramida prvi put isveštavaju dva australijska trgovca 1912.godine. Oni su razgovarali sa jednim budističkim sveštenikom koji im je otkrio da se ove piramide pominju u pisanim dokumentima koji su stari 5000 godina, ali čak i tada su se označavale kao veoma stare.Kolika je onda njihova prava starost, možemo samo da nagađamo.

Slika

U blizini ovih piramida živi lokalno stanovništvo, ali kineske vlasti ne brinu da bi oni mogli otkriti njihovu tajnu spoljašnjem svetu.Oni žive izolovano, bez mobilnih telefona, računara i interneta.
Oblik ove piramide levo podseća na piramide u Srednjoj Americi, kod kojih je poravnat vrh.Dali sve te piramide vode poreklo od iste civilizacije, velika je zagonetka.Poreklo i starost ovih piramida mogli bi objasniti razni artefakti pronađeni u njihovoj blizini, kao i hijeroglifi koji su pronađeni na zidovima piramida.Prema nekim postojećim izvorima u okolini piramida nađeni su grobovi sa kosturima.Ali ne baš bilo kakvim...Radi se o čudnim humanoidnim bićima koja imaju veliku glavu i malo telo, od nekih samo metar i dvadeset centimetara visine.U ovim tajanstvenim grobovima pronađeni su i stotine kamenih diskova sa nepoznatim hijeroglifima. Po rezultatima prevođenja, na diskovima je opisan udes kosmičke letelice od pre 12.000 godina.
Šta se nalazi u kineskim piramidama i zašto se planski sakrivaju pošumljavanjem, odgovor znaju samo kineske vlasti.Ono što vi možete da uradite je, ako imate brzu internet vezu i program Google Earth, da probate da nađete oblast Šensi i grad Ksian (Xian) i da pokušate da malo provirite u ovu misterioznu oblast.Samo pazite...


The Conoplja News


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: ZABRANJENA ARHEOLOGIJA  |  Poslato: 04 Jun 2013, 22:29
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
PODVODNE RUŠEVINE PORED JAPANA

Slika

Izgleda da se najveće misterije naše planete kriju na morskom dnu.Kolika je to površina ne treba ni spominjati, a pogotovo kada se još uzmu u obzir dubine mora i okeana na koja ljudi još ne mogu da odu sa ovakvom tehnologijom kakva je danas. Ali, hajdemo u okolinu Japana ...
U dubinama Japanskog mora, u blizini ostrva Okinava, Una i Tajvan otkrivene su izuzetno neobične i tajanstvene ruševine.Pronađene su ostaci ogromnih građevina od precizno isklesanog kamena, čija je starost procenjena na čak 12.000 godina, što znači da su nastale još 10.000 pre Hrista.
Mnogi u Japanu veruju da su u pitanju ostaci tajanstvenog, izgubljenog kontinenta koji japanska narodna tradicija naziva Onogorodžima.Po njihovom predanju, taj kontinent je isto kao i legendarnu Atlantidu, progutalo more.Drugo mišljenje je, da je u pitanju mitski kontinent Mu, kolonija izgnanika iz Atlantide, oni koji su se po legende pobunili protiv vlasti u svojoj zemlji.I Mu je po legendi, takođe, nestao u moru.
Još 1985. godine, Japanac Kikačiro Aratake je roneći stotinak metara od ostrva Jonaguni, na dubini od 25 metara, ugledao ogromnu piramidu.Piramida na dnu mora, bilo je to nešto nezamislivo i senzacionalno.Od tada, više puta je pokušavano da se utvrdi da li je to delo prirode ili veštačka tvorevina nastala ljudskom rukom.Tek 2000. godine mesto je proglašeno arheološkim lokalitetom, a rukovodstvo nad istraživanjima preuzeo je Masaki Kimura, koji je tada bio docent okeanografije na univerzitetu u Rjukju.Istraživanja su potvrdila da se radi o građevini digaćkoj oko 200 metara, širokoj 150 i visokoj 20 metara.Postoje rukom klesana stepeništa, ispod temelja nalazi se nakadašnji sistem za drenažu, a nađena je i glava (na slici dole) koja je vrlo slična sa glavama sa Uskršnjih ostrva ! Veoma važan nalaz su znaci isklesani u kamenu, sasvim slični piktogramima na još nedešifrovanoj steli sa Okinave. Bilo je više nego očigledno, da su kameni blokovi ostaci civilizacije koja je postojala davno pre zvaničnih naučnih tvrdnji i da je civilizacija koja ih je gradila raspolagala sa vrlo naprednom tehnologijom.To su fino obrađeni kameni blokovi koji formiraju bočnu stranu piramide sa hramom na vrhu.


Slika

U jesen 1995. godine, pronađene su još tri lokacije sa podvodnim građevinama, hramovima, trgovima, stepenicama, putevima, stiliziranim likovima morskih životinja.Između 1995. i 2005. godine pronađeno je još osam novih podvodnih nalazišta na potezu između Japana i Tajvana.Najveća podvodna struktura koja je dosada otkrivena nalazi se u blizini otoka Yonaguni na 35 metara dubine. Ova građevina je dugačka 80 metara, široka 30 metara i visoka oko 15 metara.Tu su takođe i kameni putevi i raskrsnice koji povezuju podvodne građevine koje se nalaze između ovog ostrva Yonaguni i dva ostrvceta, Kerama i Aguni.
Kada je nastala piramida i svi ovi objekti? Kada ih je prekrilo more? O koliko se ovde dalekoj prošlosti radi i ko je bila misteriozna civilizacija koja je sve ovo izgradila u 'vremenu koje je bilo pre vremena'.
Dokazi govore o tome da je zadnje ledeno doba bilo pre 0ko 11.500 godina i da je tada došlo do topljenja velikih količina leda. Zbog ovakvog velikog topljenja, nivo mora se na nekim mestima na Zemlji popeo za preko 100 metara i tako potopivši na kopnu sve što je bilo u tom opsegu.Pretpostavlja se da je to bio slučaj i sa ovim kompnom kod japanske obale.
Mnoge svetske legende govore o civilizaciji svih civilizacija koja je bila smeštena negde na Pacifiku.Stari narodi su je nazivali Mu ili kako su je zvali na zapadu, Lemurija.Prostirala se od Japana, pa preko Polinezije sve do Uskršnjih Ostrva, sastavljena od niza većih ostrva. Sve ove građevine pronađene u dubinama mora nedvosmisleni su dokazi postojanja ove civilizacije.


Slika


The Conoplja News


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: ZABRANJENA ARHEOLOGIJA  |  Poslato: 04 Jun 2013, 22:48
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
NOVA VRATA U PIRAMIDI

Slika

U martu 1993. godine robot nemačke prouizvodnje Upuaut II (Onaj koji otvara život) otkrio je na kraju jednog dugačkog podzemnog hodnika u unutrašnjosti Keopsove piramide, mala vrata od mermera i krečnjaka sa dve bakarne ručice.Ovu nemačku arheološku ekipu predvodio je inženjer robotike Rudolf Gantenbrink iz Minhena.Otkriće ove tajne prostorije u unutrašnjosti Velike piramide bilo je prava senzacija.Ali, radost nemačkih arheologa trajala je vrlo malo.Egipatske vlasti su odmah po ovom senzacionalnom otkriću, oduzele nemačkoj ekipi dozvolu za rad i izbacili ih iz zemlje ! Kako je tada rekao generalni direktor arheoloških iskopavanja u Gizi dr Zahi Havas: 'Piramide su nasleđe Egipta, a ne Zapada'.
Od tada niko sa Zapada nije dobio dozvolu da radi, a egipatski arheolozi koji su nastavili iskopavanja u Velikoj piramidi, odbijaju da kažu šta se nalazi u tajnoj prostoriji.Gorepomenuti dr havas izjavio je predstavnicima štampe:'Iza vrata koja je pronašao Gatenbrinkov robot nema ničega'.Ali, prilikom jedne Havasove posete SAD, gde je otišao da traži novčanu pomoć za egiopatsku arheologiju, potencijalnim finansijerima rekao je u poverenju, da je 'iza tih vrata najznačajnije arheološko otkriće u istoriji Egipta, a predmeti koji su tamo pronađeni primoraće Zapad da piše potpuno novu istoriju'.Od tada se više ništa nije čulo o tajnoj prostoriji u unutrašnjosti Velike piramide koja se pripisuje faraonu Keopsu koji je živeo 2625.godina pre Hrista.Egipat već godinama zabranjuje pristup bilo kakvim arheolozima sa Zapada, zabranjeno je čak i snimanje i fotografisanje u blizini nalazišta u Gizi.The Conoplja News


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: ZABRANJENA ARHEOLOGIJA  |  Poslato: 04 Jun 2013, 23:00
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
TAJANSTVENO KAMENJE IZ IKE

Slika


U gradu Ika u Peruu, dr Kabrera Dartuea, fizičar i arheolog amater, ima u svojoj kolekciji oko 20.000 kamenova i ploča od stena koji su dekorisani velikim brojem gravira, od kojim mnogima tu uopšte nije mesto.
Barem po našem shvatanju istorije. Kamenje je uglavnom od sivog andezita, granitne polukristalne osnove koje je veoma teško i tvrdo za urezivanje.Stanovnici u ovom kraju pronalaze ovo kamenje još od 1500. godine, a na njima su ugravirani nama nezamislive pojmovi. Tu su ugravirani detalji hirurških operacija, carskog reza, transfuzije krvi, komplikovane operacije pluća i bubrega, detaljni zahvati na srcu i mozgu. Lekari su utvrdili da je na pojedinim kamenovima čak ugravirana operacija presađivanja mozga.
Neki crteži na kamenovima nas potpuno vraćaju u praistoriju, ali ne bilo kakvu. Prikazano je vreme kada su praistorijske životinje, dinosaurusi i ljudi živeli zajedno !!! Prikazani su ljudi koji se bore sa dinosaurusima, a na slici desno vidi se kamen gde je prikazan čovek koji jaše triceratopsa! Takođe na nekim kamenovima, prikazane su mape izgubljenih kontinenata, zatim čoveka koji istražuje neki predmet pomoću lupe ili kako kroz neku spravu koja je nalika teleskopu, gleda u nebo!


The Conoplja News


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: Misterije arheologije  |  Poslato: 28 Nov 2016, 01:49
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45230

OffLine
Misterije piramida: Fantastične građevine nisu gradili robovi?

Od savršenosti njihove izgradnje do preklapanja sa zvezdama i svrhe u koju su izgrađene - piramide nam i danas predstavljaju misteriju.

Slika

Većina ljudi zna da su piramide velike, impresivne građevine izgrađene davno u Egiptu. Takođe je poznato kako su služile kao monumentalne grobnice faraona. Ali, postoje druge brojne zanimljivosti o ovim fascinantnim građevinama, za koje se sumnja da su izgrađene i uz pomoć vanzemaljaca.

25 fascinantnih činjenica o njima:

1. Tri piramide u Gizi (Keopsova, Kefrenova i Mikerinova) su najpoznatije egipatske piramide, ali zapravo se na području drevnog Egipta nalazi preko 140 piramida.

2. Najstarija egipatska piramida je piramida faraona Džosera, sagrađena oko 2650. g. pre nove ere. Nalazi se u Sakari, najvećem groblju grada Memfisa, na kojem je otkriveno više od 250 podzemnih grobnica.

3. Keopsova ili Kufu piramida je definitivno najveća piramida. U originalu je bila visoka 146,5 metara, dok danas ima 138,8 metara.

4. Sve do izgradnje Linkoln katedrale u Engleskoj 1311. g., Keopsova piramida je važila za najvišu građevinu koju je napravio čovek – i to 3871 godinu.

5. Velika piramida u Gizi je najstarija od Sedam svetskih čuda antičkog sveta i poslednja koja još uvek u svom većem delu postoji.

6. Procenjuje se kako je broj ljudi, potreban za izgradnju jedne piramide, bio oko 100 hiljada.

7. Piramide u Gizi čuva velika Sfinga, najveći monolitski kip na svetu. Veruje se kako lice Sfinge prikazuje lice faraona Kefrena.

8. Sve egipatske piramide su izgrađene na zapadnoj obali reke Nil, koje je mesto zalaska sunca, pa se u egipatskoj mitologiji povezuje sa mestom preminulih duša.

9. Drevni Egipćani su sahranjivali svoje plemstvo zajedno s raznim predmetima - od onih svakodnevnih do luksuznih, poput nakita. Verovali su kako će ih mrtvi koristiti u zagrobnom životu.

10. Prvi poznati arhitekta piramide je bio Imhotep, lekar i inženjer. Smatra se kako je zaslužan za izgradnju prve velike piramide faraona Džosera.

11. Dok se stručnjaci slažu s tezom da su piramide izgrađene od velikih kamenih blokova izrezbarenih bakarnim alatom, tehnika kojom su pomerali i postavljali kamene blokove i danas ostaje predmet nagađanja.

12. Ono što je očigledno, je da su se tehnike za izgradnju piramida razvijale kroz vreme, jer su novije piramide izgrađene na drugačiji način.

13. Nakon završetka razdoblja piramida u drevnom Egiptu, procvat gradnje takvih građevina započeo je na području današnjeg Sudana.

14. Bilo je pokušaja da se unište piramide u Gizi u 12. veku, za šta je bio odgovoran kurdski vladar Al-Aziz. Ipak, odustao je od toga jer je procenjeno da bi bilo teško da se unište, ali uspeo je da ošteti piramidu Mikerena - kamen je oštećen tako da izgleda kao velika posekotina na severnom licu piramide.

15. Tri piramide u Gizi su, po svojoj lokaciji usklađene sa sazvežđem Oriona. To sazvežđe se povezivalo s bogom zagrobnog života, Ozirisom.

16. Procenjuje se da je velika piramida u Gizi sastavljena od 2 miliona i 300 hiljada kamenih blokova, koji iznose od dve do 30 tona, a poneki blokovi i preko 50 tona.

17. Piramide su izvorno zaštićene kamenjem izrađenim od visoko poliranog belog krečnjaka. To kamenje je odražavalo sunčevu svetlost, zbog čega su one sijale poput dragulja.

18. Zahvaljujući zaštitnom sjajnom sloju, pretpostavlja se da su piramide mogle da se vide sa planina u Izraelu, a možda čak i sa Meseca.

19. Uprkos ogromnoj vrućini u pustinji, temperatura u njima je stalna - oko 20 stepeni Celzijusovih.

20. Teško je proceniti tačnu težinu piramide, ali se pretpostavlja da Keopsova piramida iznosi oko 6 miliona tona.

21. Keopsova piramida je izgrađena tako da je okrenuta prema severu, a zapravo je to najpreciznije usklađena građevina prema severu u svetu. Uprkos tome što je napravljena davno, njeno odstupanje od "pravog severa" je minimalno - a razlog za to je pomeranje Severnog pola Zemlje.

22. U proseku, potrebno je bilo oko 200 godina za izgradnju svake piramide, što znači da se često gradilo nekoliko piramida istovremeno.

23. Jedan od razloga zašto su piramide tako dobro očuvane je jedinstven vezivni materijal koji se koristio, a ni danas se ne zna od čega je tačno dobijen.

24. Suprotno popularnom verovanju, piramide nisu radili robovi ili zarobljenici, već plaćeni radnici - od onih fizičkih do brojnih umetnika.

25. Iako se često povezuju s hijeroglifima, oni nisu pronađeni u unutrašnjosti Velike piramide u Gizi.


b92

_________________
Slika Slika


Vrh
neno
Post  Tema posta: Re: Misterije arheologije  |  Poslato: 15 Maj 2017, 21:13
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 10 Feb 2017, 19:00
Postovi: 771

OffLine
Istorija pretpostavlja da se bazira na pisanim dokumentima. Ali je to samo delić onoga što znamo o našoj istoriji.

Čak i danas pronalazimo dokaze o novim činjenicama koje mogu da promene tok istorije.


Selo divova u Peruu
Kada su Španci po prvi put došli u Peru konkvistador Pedro Cieza de Leon je detaljno opisao sve što je video u knjizi Hronike Perua.

Između ostalog data je i legenda o divovima koji su došli u veklikim brodovima, i bili dva puta viši od običnog čoveka.

Izgradili su za sebe velike bunare i veliko selo, i De Leon tvrdi da je sve to video. Štaviše video je i lobanju i zub divova koji je težio 200 grama.


Hram Egipatske boginje u Indiji
Na zapadnoj obali Indije postoji hran bognje Patini, a u njemu postoji odaja posvećena egipatskoj boginji Isis.

Ruševine hrama su sada u vlasništvu hinduista, ali stručnjaci ne smatraju da je postojanje egipatske boginje u Indiji čudno.

Verovatno je neki Egipćanin došao u Indiju i počeo kult. Čak se veruje da i boginja Patini vodi poreko od Isis.


Rimski mač u Kanadi

Na ostrvu Oak u Kanadi TV ekipa je slučajno naišla na nešto neočekivano – rimski mač.To sam o ukazuje da su Rimljani možda u Severnu Ameriku došli 800 godina pre Vikinga. Ali to nije jedina čudna stvar koja je pronađena – tu su i rimske humke, novac Kartagine i natpis na latinskom, sve pre 1.800 godina.

Po teoriji Rimljani i Kartaginjani su navodno istrživali sevrnu Ameriku, pa bi to trebalo da promeni istoriji o prvim ljudima za zapada koji su otkrili ovaj kontinent.


Majmunske kosti u Irskoj
Na brdu Tara u Irskoj postoji čudna grobnica. Kosti su pažljvo složene u njoj ali ne pripadaju ljudima, nego majmunima.

I to nisu jednine majmunske kosti u Irskoj jer postoje neke stare i do 2.300 godina.
Po legendi grupa stranaca je došla u Irsku i imala magične kosti. Prema proceni stručnjaka radi se o Egipćanima. DNK test kosti irskih predaka je otkrilo da imaju pretka sa Bliskog istoka.

Beli džinovi Severne Amerike

Daleke 1857. jedan pripadnik plemena Komanča je ispričao priču o belim džinovima koji su bili visoki tri metra, i mnogo moćniji od belaca koji sada žive.
Oni su Indijance isterali sa njhovih staništa, ubijali ih i zauzeli njihovu teritoiriju. Ovo je delovalo kao legenda dok nije pronađen grčki medaljon koji je potvrđuje.

I pleme Čoktaka ima sličnu legendu, a veruje se da su u pitanju bili grčki istraživači.


Kurir.rs


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker